Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jedna z největších hudebních i hereckých ikon Barbra Streisand právě dnes slaví jen těžko uvěřitelné jednaosmdesáté narozeniny. Seznam profesí i úspěchů této umělkyně je vskutku omračující. Kromě herectví a zpěvu se věnuje i politice, filantropii či skládání hudby. Zároveň je uznávanou režisérkou a filmovou producentkou. Kromě devíti Zlatých glóbů, jedenácti cen Grammy či pěti Emmy se pyšní i dvěma Oscary. Úctyhodný výčet, co říkáte?

Tato talentovaná herečka a majitelka sametového hlasu se ovšem lidem zapsala do pamětí především svým nejcharakterističtějším rysem, kterým je její výrazný nos. Kdo by si ji nepamatoval z muzikálů Funny girl s Omarem Sharifem, Hello Dolly!, filmu Zrodila se hvězda či později z komedií Jeho fotr, to je lotr a Fotři jsou lotři v roli Gregovi ztřeštěné maminky Roz Jebalové?

Za jeden z mála neúspěchů v jejím životě se dá považovat snad pouze nevydařené první manželství s americkým hercem Elliotem Gouldem, z něhož však vzešlo její jediné dítě – syn Jason Gould (56), který se vydal ve šlépějích svých rodičů a věnuje se herectví a zpěvu. Společně s maminkou se objevil například v Pánu přílivu z roku 1991, kde si dokonce zahrál jejího syna. Od roku 1998 je Streisand provdaná za jiného slavného herce, a to Jamese Brolina, jehož synem je rovněž známý herec Josh Brolin (55).

Zpěvačka se dokonce v roce 2010 dočkala písně o sobě samé, a to od americko-kanadského dua Dj's Duck Sauce. Jejich skladba Barbra Streisand se stala obrovským hitem a jistě ho dobře znáte i vy...

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám