Hlavní obsah
David Zápal
Článek

V pondělí zesnulý herec Michal Pešek (†53), představitel benjamínka Jiříčka na pražské kriminálce v seriálu Malý pitaval z velkého města, před smrtí skončil kvůli rakovině plic, která se rozšířila do celého těla, na vozíku. Nádor už měl i na mozku. Věděl, že brzy nastane jeho poslední hodina, a před svým skonem utekl i z nemocnice, aby mohl umřít v kruhu svých nejbližších. „Bylo mu jasné, že je konec,“ svěřila se jeho dcera Tereza.

Pešek žil poslední roky v holandském Amsterdamu, kde podnikal se svou partnerkou. Naposledy se na veřejnosti objevil na pohřbu Vladimíra Dlouhého. Synovi Michalovi a dceři Tereze v únoru zavolal: „Děti, chci umřít doma, letím za vámi!“

„Měl rakovinu plic a myslel si, a my všichni také, že se uzdraví. Rakovina se mu ale během roku dostala všude, nakonec měl metastázy po celém těle, v játrech i na mozku,“ řekla jeho dcera Blesku s tím, že se její otec se smrtí smířil. Proto podepsal nakonec po návratu domů revers i v nemocnici. „Odvezli ho do pražského bytu. Střídavě se o něho starala jeho maminka, přítelkyně, já a brácha. A táta byl šťastný. Samozřejmě že bychom to bez odborné péče domácího hospicu Cesty domů, který umožňuje těžce nemocným lidem umřít doma, nezvládli,“ uvedla Tereza.

Její otec měl tak dostatek času i na zorganizování vlastního posledního rozloučení. „Chtěl, aby byl pohřeb veliký, aby na něho lidé vzpomínali v dobrém, jako na herce i člověka,“ dodala. Pohřeb jí pomáhá zorganizovat herečka Veronika Žilková. Na Peškovo přání na něm v úterý v strašnickém krematoriu promluví jeho velký kamarád Václav Upír Krejčí a zcela jistě se na něj dostaví dosud žijící kolegové ze seriálu Ladislav Frej a Jiří Krampol, kteří byli úmrtím kamaráda šokováni.

O Peškovi se v poslední době spekulovalo v souvislosti s údajným zájmem policie o jeho obchodní aktivity. Nikdo však netušil, že Pešek se místo toho marně snaží bojovat o holý život…

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám