Hlavní obsah
Článek

Byl hvězdou epizodních rolí, často hrával v televizních i filmových pohádkách. Žalářníky, chasníky, hospodáře, hospodské, dráby i loupežníky, ale také třeba generála vojsk. Vídali jsme ho ve spoustě seriálů. A lidé z natáčecích štábů se shodují – sršel dobrou náladou.

Otmar Brancuzský zemřel loni 22. října ve věku 66 let. A pro štáb televize Nova, který s ním měl roztočený poslední díl detektivního seriálu Odznak Vysočina, to byl šok. Přesto sympatického herce v neděli večer v osmém díle s názvem V pasti uvidíme.

Jeho postava pana Boháče, otce dcery, kterou najdou coby seškvařené torzo ženského těla v opuštěném automobilu, měla mít v tomto dílu větší prostor. Jenže další obrazy už Brancuzský nestihl natočit.

„Aby tam mohl zůstat, přepsali jsme scénář, takže poslední projekt, ve kterém hrál, je právě Odznak Vysočina,“ řekl Super.cz Tomáš Chlost, asistent režie. „Znamenalo to pro nás všechny velké překvapení, protože nikdo netušil, že by mu něco bylo.“

Ten s ním točil nejen seriálový díl V pasti, ale i pohádku Tajemství staré bambitky 2, kde představoval generála, velitele ozbrojených sil, co odjede do vedlejšího království.

„Povídali jsme si spolu celé večery, byla s ním sranda. Je spousta herců zavřených ve svém světě a pak byl Otmar, který mohl hrát zloducha, ale na place se bavil s každým. Znali ho, jako by byl člen štábu. Což by potvrdily kostymérky i třeba maskérky. Vyprávěl vtipy a choval se ke všem otevřeně.“

Od Bambitky se Chlost kamarádí s herečkou Kamilou Janovičovou (30), která hrála v první Bambitce Aničku, nebojácnou dceru loupežníka Karaby, a ve dvojce už královnu. Právě spolu seděli na večeři a povídali si, když je zastihla zpráva o náhlé smrti Brancuzského.

„Šok! Pro Kamilu větší, znala ho déle, protože s ním točila Bambitku jedničku. Já si ho pamatuji jako velmi energického. I ten poslední den, kdy s námi natáčel exteriéry v Ledči nad Sázavou. Byl úplně v pohodě, smáli jsme se, žertoval, hýřil vtipy. Hodně kouřil, pohybu moc nedal, šlo o náhlou srdeční příhodu. Nicméně byl nesmírně vitální,“ zavzpomínal na Otmara Brancuzského pro Super.cz Tomáš Chlost.

Související témata:
Otmar Brancuzský

Reklama

Další články

Načítám