Hlavní obsah
Článek

Legendární kapela Laura a její tygři, v níž pět let působila i Ilona Csáková (53), se po dvanácti letech spolupráce zbavila zpěvačky. Ta hovoří prakticky o teroru ze strany zakladatele skupiny Karla Šůchy. „Důvodem vyhazovu bylo, že jsem si dovolila nahrát sólové album,“ tvrdí Lenka Nová (49).

„Když se to Karel dozvěděl, řádil jako černá ruka a okamžitě mi řekl, že jsem v kapele skončila,“ svěřila se Lenka a dodává: „Vážně nechápu, proč ho to tak popudilo. Každý se nějakým způsobem vyvíjí a i já jsem si chtěla zkusit něco nového.“ Podle tiskové zprávy, kterou rozeslala, to v roce 1992 podobně dopadlo i s její předchůdkyní Ilonou Csákovou, která to prý v kapele raději zabalila z hodiny na hodinu. „Kapelník se chová jako diktátor. Disciplína, dril a pevná ruka jsou tři zásady, kterými drží kapelu pěkně na uzdě,“ stojí dál ve zprávě.

„Také jsem to četl. S Ilonou Csákovou to není pravda, můžete se jí zeptat, odešla sama. Co se týče Lenky, sólovou dráhu jí přeju, na křest jejího alba jsem se chtěl jít podívat už minulý rok,“ sdělil nám Šůcha s tím, že nakonec ale přece jen s Novou ukončil spolupráci. „Dozvěděl jsem se, že před nasmlouvaným koncertem s Laurou dala přednost vystoupení se svou kapelou. Tak jsem jí řekl, že když to jde bez ní jednou, půjde to bez ní už navždy. Nenabídla mi žádnou jinou alternativu,“ uvádí Šůcha.

Lenka Nová ale nemusí smutnit. Čeká ji hostování v projektu Michala Dvořáka a Jaroslava Svěceného Vivaldianno MMXII a spolupráce s Michalem Horáčkem na projektu Český kalendář ve Švandově divadle. A již ve středu křtí v pražském Jazzdocku album s názvem Psí hodina.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám