Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Jana Švandová asi zastavila čas. Jak jinak si vysvětlit, že ve svých téměř pětašedesáti letech vypadá stále skvěle a její věk by jí tipoval jen málokdo? Říká se to spíš o mužích, ale v případě této šarmantní dámy to plátí stoprocentně: Jana Švandová nestárne, ale zraje jako víno.

Jana Švandová vystudovala brněnskou JAMU a krátce studovala také v Paříži, kde získávala zkušenosti na herecko-mimické škole. Po absolutoriu si prošla mnoha scénami. Hostovala v Divadle na Vinohradech, Národním divadle, Činoherním klubu či v Divadle Bez zábradlí, kde ji mohou diváci v současné době vidět například v inscenacích Blbec k večeři, Terasa či 2x Woody Allen.

Co se filmů týče, zazářila například v komedii 2Bobule, hlavní roli ztvárnila také ve francouzském filmu Angelina.

Nejen hereckými přednostmi se ale Švandová pyšní. Už léta patří k nejkrásnějším ženám českého showbyznysu. Její figuru a vzhled by jí mohly závidět o dvacet let mladší dámy. Své tělo dokonce v roce 1994 vystavila v časopise Playboy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám