Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečku Terezu Rambu (34) uvidíme v poněkud překvapivé roli. Ztvární hlavní hrdinku ve filmu Zápisník alkoholičky, který pod vedením režiséra Dana Svátka vzniká podle bestselleru Michaely Duffkové, která popsala svůj vlastní příběh o boji se závislostí.

Michaela Duffková se stala velkou inspirací pro mnoho lidí, kteří se potýkají s problémy s alkoholem. Po úspěšném boji se závislostí, která jí málem zničila manželství, se rozhodla své zkušenosti popsat na svém blogu nazvaném Zápisník alkoholičky. Jeho knižní zpracování bylo oceněno prestižní cenou Magnesia litera.

A co říká na představitelku hlavní role, která vlastně hraje ji samotnou? „Měla jsem již možnost vidět Terezu na natáčení a je skvělá, opravdu jsem velmi ráda, že roli, i když je velmi složitá, vzala,“ prozradila.

„Divák musí uvěřit, že se to naší hrdince, ať už ji hraje kdokoliv, opravdu stalo. Tereza mě ale přesvědčila svým herectvím, přirozeností, a hlavně velkou touhou se do tohoto nelehkého úkolu ponořit. Myslím, že se diváci mohou těšit na silné herecké výkony,“ sdělil své pocity režisér Dan Svátek.

„Těch příběhů, co jsem slyšel, byly desítky, možná stovky. Ale málo se dotýkalo závislosti žen. V tom je blog a později kniha Michaely Duffkové tak trochu revoluční. Ona měla odvahu jít s kůží na trh a zasáhla obrovskou skupinu lidí, tedy žen, které se potýkají či potýkaly se stejným problémem,“ doplnil Svátek.

Ve filmu si zahrají také Miroslav Hanuš, Martin Finger, Jan Plouhar, Bára Lukešová nebo Oskar Hes.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám