Hlavní obsah
Jakub Kynčl
Článek

Prezidentka nadace Kapka naděje Vendula Svobodová zvolila v orientálním Maroku originální cestu k večerní pohodičce. Syna vytáhla na obrovské tržiště v turistickém letovisku Agadir, kde bývá pravidelně hlava na hlavě. Synka Jakuba protáhla všemožnými „záživnými“ krámky, kde si vybírala keramiku, pokukovala po hudebních nástrojích a místních delikatesách. Výsledkem bylo to, že šestiletý Kuba v náručí zcela zkolaboval.

Třicetistupňové vedro odvedlo svou práci dokonale. Z pláže ujela Vendula navečer do centra města a malého Kuby bylo všude plno. Poskakoval jako čertík, bavil všechny okolo sebe a byl k neutišení. Vendula se však ukázala jako zkušená matka a chlapce nechala dovádět a následně ho protahovala těmi nejnudnějšími obchůdky, které si jen šestiletý čipera dokázal představit.

„Asi mi to neuvěříte, ale začala jsem každé pondělí chodit na keramiku,“ popisovala Svobodová, když si vybírala typické místní kousky do své výbavy. Kuba se sice nejdříve dlouhé minuty bavil u hudebních nástrojů, následně však zvadnul jak leknín na suchu. Vendula měla co dělat, aby ho odnesla do autobusu a mohla následně vyjet do luxusního pětihvězdičkového hotelu Riu Palace Tikida Agadir, kde tráví s Blue Stylem týdenní dovolenou.

Související témata:
Agadir

Reklama

Další články

Načítám