Hlavní obsah
Článek

Půvabná, vysoká a štíhlá, asi i proto se v pubertě věnovala modelingu, herectví ale dostalo přednost. V sedmnácti zaujala jako Ema v Ordinaci v růžové zahradě, která onemocní anorexií. Teď perlí coby nesmělá prodavačka ve Zlaté labuti, která okouzlila Irenu Maškovou (Kristýna Ryška), spolumajitelku obchoďáku, a má s ní pletky.

Nejmladší z trojice prodavaček módy Alena Zimová by si měla vzít Jakuba, jenže se ukázalo, že je na holky. Jejímu půvabu podlehla Irena Mašková, která riskuje již tak ohrožené manželství. Navíc je nachytala prodavačka Kristýna, co donáší na kolegy. Ta si tenhle pikantní objev nenechala pro sebe a Aleně hrozil vyhazov.

Proč se vlastně Simona Lewandowska (23) dál nevěnovala modelingu a dala se na hereckou dráhu? „Šlo o velmi vlažnou zkušenost, neměla jsem dostatečnou motivaci. Chtěli, abych zhubla, nějak jsem se v tom vlastně nikdy moc dobře necítila,“ řekla Super.cz.

V sedmnácti letech dostala velký prostor v Ordinaci v růžové zahradě, kde hrála dceru Aleny (Míša Badinková) zamilovanou do Jakuba Mázla (Ladislav Ondřej). Ta v honbě za postavou modelky onemocní anorexií a málem zemře.

Nedávno zazářila v komediálním seriálu Dobré ráno, Brno!, v němž si zahrála začínající vysmátou televizní rosničku Andreu. Šlo o první komediální zkušenost před kamerou? „Na DAMU, kterou letos končím, jsme měli roky, kdy se dělali téměř pořád komedie. Aspoň mám ten pocit. Takže jsem se naučila tenhle druh herectví trochu ovládat.“

Co jí role v seriálu parodujícím ranní televizní vysílání dala? „Bylo pro mě poučné najít míru před kamerou. V sitcomu hodně funguje detail, učila jsem se za chodu, postupně. Hlavně pozorovat skvělé kolegy byl zážitek. Vlastně jsem se učila, jak co nejpřirozeněji zahrát nepravděpodobné, bizarní situace.“

Simona zřejmě podědila herecké geny po mamince, která jako ochotnice účinkovala. „Máma má silné performatické cítění, ale i táta rád baví společnost. V naší rodině to prostě máme,“ směje se. Po tatínkovi kromě polského příjmení ovládá i schopnost improvizovat.

„Umím na poslední chvíli všechno nějak zařídit, poradit si. Když se někdo chová hnusně, tak se tomu dokážu postavit. Myslím si, že to táta umí.“

Herečka má o šest let mladší sestru, která studuje gymnázium. V rámci Erasmu i ve španělské Granadě. „Je spokojená, vůbec nám nevolá, takže si myslím, že se má dobře. Byť má velký herecký talent, nikdy ji herectví nezajímalo. Docela dobře píše, třeba z toho něco bude.“

Představitelka blonďaté krásky ze Zlaté labutě poměrně brzo vylétla z rodného hnízda a v osmnácti začala žít sama. „Tehdy jsem točila Ordinaci, tudíž jsem měla na bydlení peníze. Kromě toho naši žijí dál od centra a já musela furt dojíždět,“ dodala pro Super.cz Simona Lewandowska.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám