Hlavní obsah
Článek

Světoznámý fotograf Jan Saudek (76) zase jednou málem doplatil na svou extrémní plodnost. Jeho pětiletý synek Matěj, v pořadí jeho osmé dítě, ho totiž před pár dny skoro utopil! „Bylo to o fous,“ tvrdí Saudek.

„V mém věku trochu ubývá výkon. Předevčírem jsem byl plavat ve Vltavě. Moje dost těžké dítě mi vlezlo na záda s tím, abych je vozil po hladině. To moje pětileté dítě je vážně tlusté. Místo aby splývalo, celou svou vahou se na mě navalilo. Voda měla jedenáct stupňů, syn mě navíc začal škrtit. Šel jsem hned ke dnu. Lidé mysleli, že je to sranda, ale nebyla. Měl jsem co dělat, abych se dohrabal ke břehu,“ svěřil se Super.cz s hrůzným zážitkem Saudek.

Ten přišel do Angels Café podpořit svou přítelkyni Pavlínu Hodkovou, která byla kmotrou cédéčka Norberta Petického Alchymista. Pavlína pro desku, jejíž výtěžek v hodnotě 450 tisíc korun poputuje nadaci Rakovina věc veřejná, nafotila booklet. Sám Saudek s rakovinou nemá zkušenosti. Ale moc dobře ví, že svou životosprávou této zákeřné chorobě nahrává.

„Alkohol je jednou z příčin, proč rakovina u člověka vybují. Čím později to přijde, tím líp. Prozatím padají lidé kolem mě. Mě se to zatím netýká a doufám, až to jednou přijde, půjde to rychle. Doufám, že se to stane, až budu starej,“ dodal Saudek, který si na místě charitativní cédéčko za 180 korun (lze ho pořídit i přes esemesku) hned koupil.

Související témata:
Utopení

Reklama

Další články

Načítám