Hlavní obsah
Článek

Rošťákovi na fotce se celkem dlouhou dobu nedařilo prosadit se v oboru, který je jeho srdci nejbližší. Po několika ne právě úspěšných filmech však přišel s projektem, díky kterému bude zřejmě už navždy v očích diváků reportérem s tím nejčernějším humorem.

Herec, moderátor, reklamní režisér a hlavně recesista Petr Čtvrtníček se narodil 5. dubna 1964 v Praze. Po vystudování střední uměleckoprůmyslové školy, oboru scénografie, se rozhodl, že se stane hercem, což se mu podařilo. Cestu ale vystlanou růžemi rozhodně neměl.

Jeho herecká kariéra započala účinkováním v několika dílech seriálu Dobrodružství kriminalistiky v roce 1989. Následovaly role ve filmech Kouř (1991) nebo Nexus (1994). Ani jeden ze jmenovaných filmů mu však nepomohl dostat se do povědomí diváků a s jeho hereckou kariérou to vypadalo všelijak.

V roce 1993 ale dostal nápad, díky kterému si budou fanoušci (nejen černého) humoru už asi navždy pamatovat jeho jméno. Spolu s Davidem Vávrou, Milanem Šteindlerem a zpočátku i Fero Feničem uvedl pořad Česká soda, který byl plný parodií televizních zpráv, politiků nebo reklam. Z nejlepších scének o pět let později vznikl dnes už kultovní stejnojmenný film.

Objevil se i v několika dalších filmech, například v Mazaném Filipovi (2003) nebo Doblba! (2005). Známý je také z účinkování v pořadu „Na Stojáka“.

Co se týče divadelního herectví, dlouhá léta vystupoval v divadle Vrata, v současné době si potlesk diváků vychutnává na prknech Divadla Na zábradlí. Spolu s Jiřím Lábusem je autorem úspěšné hry o korupci českých trenérů fotbalu s názvem „Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?“, která se dočkala velkého úspěchu.

Petr Čtvrtníček je ženatý a má dceru Annu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám