Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Své soukromí si herečka a zpěvačka Jitka Molavcová (74) roky velmi chrání. Před kamerami režisérky Olgy Sommerové tentokrát udělala výjimku a v dokumentu Klaunka promluvila o těžkých životních chvílích. Se štábem vyrazila také za svým partnerem, hercem a dabérem Alfrédem Strejčkem, který se od podzimu 2017 potýká s následky Guillainova-Barrého syndromu a je ochrnutý.

„Bylo to 27. října roku 2017. Najednou telefon, já jela tramvají a on mi říká Jituško, pomoz mi. Jeli jsme do motolské nemocnice, tam už si Alfréda nechali. Řekli mi: 'Kdybyste přijeli o deset minut později, tak by bylo pozdě', svěřila se v dokumentu Jitka Molavcová, která do sanatoria, kde se Strejčkovi dostává potřebné péče, pravidelně jezdí. Přestože mu lékaři nedávali moc šancí, svůj život si dokázal vybojovat a vděčí za něj také herečce.

„Jituška mi zachránila život, a to se nezapomíná. Mám pocit, že náš vztah se stal skutečným vztahem po mém onemocnění, které trvá už pět let, v těchto situacích nejlépe poznáte druhého člověka,“ svěřil se před kamerami Alfréd Strejček, který s hraním nepřestal ani po svém ochrnutí.

„Jezdím do sanatoria pravidelně. Povídaly jsme si o životě a ona (režisérka - pozn.) věděla, že tam pravidelně jezdím, tak jsme se domluvily a ukázaly i tuto barvu a já jsem ráda,“ řekla Super.cz herečka.

Má tam představení každou chvíli. Nedávno jsme tam s Janáčkovým kvartetem s Alfrédem účinkovali. Jsou to báječní kamarádi a přátelé, kteří se nerozpakují a už asi potřetí přijeli, bez nároku na honorář tam vystupují a nejsou to jenom oni, kdo tam jezdí. Jsem za to moc ráda,“ svěřila se Super.cz herečka, která překvapila tím, jak otevřeně o svém soukromí mluvila. „Bylo to poprvé. Já Olze Sommerové věřím, tak jsem to tak cítila,“ dodala k dokumentu Klaunka, který bude mít premiéru 22. dubna.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám