Hlavní obsah
Článek

Snad každý, komu se vybaví televizní vysílání 90. let, si vzpomene na oblíbený pořad Věřte, nevěřte, kterému punc tajemna a napětí dokonale dodal i jeho moderátor Jonathan Frakes (70). Velice dobře jej znají také všichni fanoušci série Star Trek, kde ztvárnil postavu komandéra Williama Rikera. Poznali byste charizmatického herce a režiséra i dnes?

Rodák z pensylvánského Bellefonte a absolvent Harvardu je stále v jednom kole a aktuálně opět boduje ve své zmiňované životní roli, a to v seriálu Star Trek: Picard. Společně se svými kolegy Michaelem Dornem, Joshem Horowitzem, Gates McFadden a Patrickem Stewartem se například v únoru účastnil promítání a diskuze v New Yorku, jak jinak než na téma Star Treku. Především v Americe je přitom Frakes stále nesmírně populární.

Tento urostlý 191 centimetrů vysoký herec jde navíc příkladem i v soukromí. Jeho životní láskou je o deset let mladší herecká kolegyně Genie Francis, která je známá převážně svými rolemi v soap operách jako Tak jde čas, Mladí a neklidní, a především pak v The General Hospital, kde hraje od roku 1977.

S Frakesem se seznámili během natáčení televizní minisérie Bare Essence a následně o dva roky později při natáčení další minisérie Sever a Jih, kdy už se jejich city prohloubily. Vzali se v květnu 1988 a mají spolu dvě děti – Jamesona (28) a Elizabeth (25).

Reklama

Další články

Načítám