Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na hejty na svou tvorbu už je zvyklý. Za uši dostal kvůli své interpretaci písně Kávu si osladím během koncertu na počest Karla Gotta (†80), klipu s Evou Burešovou (30) i muzikálu podle legendární komedie Slunce, seno, jahody. Teď si ukrojil další velké sousto. Ondřej Gregor Brzobohatý (41) se pustil do muzikálového zpracování další legendy, pohádky Anděl Páně.

"Počítám, že to lidi zdrbou, ale to se tak v českých luzích a hájích děje. Člověk musí počítat s tím, že ne vždy je vynesený na vavřínech. Kritika přijde vždycky a kolikrát je správně. Kdybych nad tím takhle přemýšlel, nemohl bych dělat nic. Doufám, že naše pojetí diváky zaujme," krčil rameny.

"Je fakt, že jde o další kousek, který je pro jisté publikum fenoménem. Nevím, jestli je to ten klíč dělat muzikály, ale tady se mi to vyloženě nabízelo, protože to nebyl jen můj nápad, ale také nápad scenáristky Lucie Konášové, se kterou jsme nezávisle na sobě přišli během jednoho týdne za ředitelem Hudebního divadla v Karlíně Egonem Kulhánkem. I proto si říkám, zda to není nějaký zásah shůry," přemýšlel.

Ondřej je dokonce autorem hudby k druhému dílu Anděla Páně, pokud jde o první film, muziku napsal Miloš Bok, musel tedy začít znovu, nikoli ji jen rozpracovat.

"To bych ani nemohl, protože práva má on. Ale koncepčně jsem pracoval podobně. Ta hudba má v sobě jistou lidovost, klasicismus, ale někde si sahám do různých žánrů, které si film dovolit nemohl," upřesnil.

Reklama

Další články

Načítám