Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Naplánujte si během roku alespoň jednu aktivní dovolenou, kterou věnujete sportování a pohybu. Máme pro vás tip na jedno místo, které zaručeně nezklame v jakémkoli ročním období. Objevte kouzlo Červené Vody a jejího parádního okolí.

V zimě na běžky a lyže, v létě za památkami a turistikou

Mezi Orlickými horami a Jeseníky, na pomezí Pardubického a Olomouckého kraje, u hranic s Polskem leží oblast, která rozhodně stojí za pozornost. Obec Červená Voda je svou polohou skvělým výchozím místem za oblíbenými i méně známými turistickými cíli a sportovními aktivitami v zimních i letních měsících.

Na východ od Červené Vody, v okolí Jeřábu spravuje obec přes 48 km lyžařských běžeckých tras. Bílá stopa je zde v zimních měsících upravována zcela novou rolbou. Na své si v této lokalitě přijdou i milovníci sjezdového lyžování a snowboardingu. Na horách se zima drží déle a i kdyby už v nížině všechen sníh roztál a pučilo zde jaro, stále ještě můžete zavítat na zasněžené sjezdovky.

Foto: Obec Červená Voda
Během zimní sezóny upravuje lyžařské běžecké trasy v okolí Jeřábu nová rolba. Na trase potkáte například Kapli Svaté Trojice.

Projekt Pořízení nové rolby pro úpravu běžeckých tratí v okolí Jeřábu byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Vydejte se za krásami Červené Vody i historií našeho pohraničí

Krásy okolních hor a výhledy do údolí však můžete obdivovat nejen na běžkách, ale i mimo lyžařskou sezónu na kole nebo pěšky. Vyhlídkových míst, rozhleden a zajímavých cílů je v Červené Vodě a jejím okolí víc než dost. Vojenské tvrze a pevnosti v okolí obce vás seznámí s historií našeho pohraničí. Vyrazit můžete i do nedalekého Polska.

Pokud do svých dovolenkových aktivit zařadíte běhání nebo v zimě běžkování, zlepšíte si svou celkovou kondici a posílíte své zdraví. Běh je totiž efektivní způsob, jakým posilovat své srdce a cévy, spalovat tuky a posilovat svaly. A je také skvělou a finančně méně náročnou aktivitou pro celou rodinu. Umožní vám strávit několik příjemných chvil venku v přírodě a dobít si baterky i po stránce duševní. Odreaguje vás od každodenního stresu a napětí. Pohyb v přírodě a relaxace v tiché krajině může mít pozitivní vliv na vaše psychické zdraví a celkovou pohodu.

Červená Voda je ideálním a klidným místem pro výlety po celý rok. Naplánujte si zde svou příští letní či zimní dovolenou. V zimě na běžky a na lyže, v létě za turistikou.

FB fb.com/obeccervenavoda

IG @cervenavoda

<a href="https://i.seznam.cz/clickthru?spotId=3434651&amp;destination=https%3A%2F%2Fwww.cervenavoda.cz%2Ftipy-na-vylety%20" target="_blank">www.cervenavoda.cz</a>

Další články

Načítám