Hlavní obsah
Článek

Herec Karel Roden (61), který je absolutní česká špička, jíž se ostatní snaží jen stěží vyrovnat, se po delší době objevil ve společnosti na křtu třetího ročníku řady vín nesoucích jeho jméno. A jak je jeho zvykem, opět měl úplně jinou vizáž než kdy jindy. Vlasy měl plné šedin, ale ve společnosti přátel se jindy zamračený herec alespoň plaše usmíval. Má proč. Jeho víno dostalo dokonce už i uznání od ostatních vinařů.

„Čekal jsem, že to bude mít takový úspěch. Když jsme se s Tomášem Vicanem před třemi lety dohodli, že do toho půjdeme, hrozně jsem tomu věřil. Už dříve jsem měl řadu nabídek na spojení svého jména s vínem, ale teprve Tomáš pochopil, o co mi jde, a sice, že si chci s vínem hrát, že nechci nic masového, co bude mít jen mé jméno,“ řekl nám Roden na křtu vín v brněnské Vinné galerii svého kamaráda Vicana.

Právě kvůli důrazu na kvalitu výroby a úroveň prodeje se lahve Karel Roden s etiketou od akademického malíře Reného Vlasáka neprodávají v akcích v supermarketu, ale jen v přísně vybraných vinotékách a restauracích. Cena vína z vinařství pana Adámka ve Višňovém na Znojemsku je vyšší, ale chuť stojí vážně za to.

„Všechna vína z letošního ročníku jsou vynikající. Tramín červený třeba moc nepijeme, ale letos je tak dobrý a výjimečný, že jsme ho do edice zařadili. Výborný je i Aurelius nebo Pálava, která dokonce vyhrála titul Champion všech Pálav Znojemské vinařské podoblasti,“ chlubí se herec, který se výrazně profesně prosadil u nás i v Hollywoodu. Sám se přiznává, že i když má dva vinné sklepy, víno moc neskladuje. „Většinou ho rovnou vypiju,“ usmívá se.

Že se Roden nežene za penězi a s vínem to myslí vážně, dokazuje fakt, že si spolupráci s vinařem Tomášem Vicanem, který je zároveň i filmovým producentem (Lidice, Bobule, Martin a Venuše) domluvil jen ústně a ani se nebavil o své provizi. „Navíc jsme se již před dvěma lety dohodli, že kdyby se víno nepovedlo, raději ho vylijeme. Chceme dodávat jen opravdu to nejkvalitnější. Vylévat jsme ale ještě nemuseli,“ potvrzuje Vican.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám