Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Finalistka MasterChefa 2019 Denisa Cziglová dál statečně bojuje s agresivním nádorem na mozku. Před dvěma měsíci podstoupila náročnou operaci, ze které se postupně zotavuje, ale vyhráno zatím zcela nemá. „Otok mozku bohužel stále trošku mám, občas mluvím špatně,“ informovala.

I proto se Denisa rozhodla, že půjde do boje naplno a řekne „ano“ chemoterapiím, kterým se dříve vyhýbala.

„Pomoz mi prosím a neuškoď. Jak se říká: V nejhorším se má zkusit všechno. Tak mám za sebou prvních pár dní chemoterapie. Pro nádory mozku je prášková verze, ne infuze, ale cítím ji přes žaludek. Obdivuji všechny bojovníky, jak zvládají tohle období s ještě silnější chemoterapií. Každý máme nějakou silnou a slabou stránku,“ svěřila se bojovnice na instagramovém účtu se slovy, že chemoterapie zvládá její tělo o něco hůř.

„Já zvládnu v poklidu operaci mozku, srovnat se s výsledkem z histologie taky, ale teď se ve své kůži moc necítím. Měsíc přede mnou ozařování a chema, musím myslet pozitivně, ale občas je to náročné, co si budeme. Ale věřím, že bude brzy dobře. Život je prostě zkouška a každá cesta nám ukáže, kterou se máme vydat,“ dodala Denisa, která rozhodně neztrácí pozitivní myšlení a věří, že se nemoc podaří zastavit stejně jako před devíti lety.

Většinu léčby pojišťovna neproplácí, proto se její manžel Roman rozhodl, že pro svou manželku a matku jejich dcery zorganizuje sbírku na portálu Donio, která je určená k výdajům na léčbu a nákladům s ní spojených, které jsou finančně velmi náročné.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám