Hlavní obsah
Článek

Britský komik, moderátor, drag queen a producent Paul O’Grady zemřel velmi náhle ve spánku. Bylo mu 67 let. Jeho kariéra byla velmi pestrá, proslavilo ho jeho alter ego Lily Savage, jako moderátor se ale setkal i s řadou hvězd.

O smrti komika informoval jeho partner Andre Portasio. Podle něj Paul zemřel v úterý večer. „S velkým zármutkem vám oznamuji, že Paul včera večer nečekaně, ale pokojně zemřel... Bude velmi chybět svým blízkým, přátelům, rodině, zvířatům a všem, kteří si užívali jeho humor, vtip a soucit," uvedl jeho partner.

V minulosti se potýkal s vážnými zdravotními komplikacemi. Několikrát prodělal infarkt, později mu selhaly ledviny. Komik se proslavil svým alter egem. Jako Lily Savage uváděl od poloviny devadesátých let televizní pořad The Big Breakfast.

Od roku 2004 už měl ovšem pořad uváděný pod svým vlastním jménem The Paul O'Grady Show. Později také moderoval reality show Rande naslepo, stal se i britskou Martou Kubišovou či Zdeňkem Srstkou, když moderoval oblíbený pořad Paul O´Grady - Pro lásku psů. V jednom z dílů dokonce účinkovala i manželka Karla III. Camilla, která si prý s komikem byla blízká. Paul se ovšem setkal i s královnou Alžbětou II.

V roce 2017 se oženil s mladším partnerem, bývalým tanečníkem Andrem Portasiem, se kterým byl předtím ve vztahu dlouhých jedenáct let. Oba muže dělilo pětadvacet let, jejich vztah byl ovšem velmi šťastný.

Reklama

Další články

Načítám