Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Lucy Lawless se do širšího diváckého povědomí dostala v devadesátých letech, kdy ji diváci hltali na televizních obrazovkách v seriálu Xena, který se vysílal v letech 1995-2001. Příběh o neohrožené princezně bojovnici herečku proslavil, a tak se jí další pěkné role jen hrnuly.

Rodačka z novozélandského Aucklandu slaví ve středu pětapadesáté narozeniny. A stále je herecky velmi aktivní. Za svůj život několikrát změnila svou image a experimentovala s účesy. Na její proměny se podívejte v galerii.

Lucy Lawless jako mladá chtěla studovat operu a jazyky, pak se ale rozhodla jet na zkušenou do Evropy, kam za ní dorazil její přítel Garth Lawless. Po návratu pracovali v australských dolech. V devatenácti otěhotněla, přesunula se na Nový Zéland a narodily se jí dcery Daisy a Lucy. Brzy na to vyhrála soutěž o nejkrásnější novozélandskou maminku.

Postupně se začala objevovat v televizi. Při moderování cestovatelského pořadu Air New Zealand Holiday se dokonce dostala i do Prahy. Velký úspěch ale přišel až se seriálem Xena, ještě předtím se coby princezna bojovnice objevila v několika epizodách seriálu Herkules.

S druhým manželem Robertem Tapertem, producentem Xeny i Spartaka, má dva syny. Lucy si zahrála ve vedlejších rolích v seriálech Akta X, Tarzan, Dva a půl chlapa, Veronica Mars nebo Status: nežádoucí. Mihla se ve filmech Spider-Man, Eurotrip, Boogeyman nebo Pohádky na dobrou noc. Další výrazné televizní role se dočkala ve sci-fi seriálu Battlestar Galactica, kde si zahrála D’Annu Biers, cylonský model číslo 3.

Lucy Lawless si zahrála také v oblíbeném seriálu Spartakus - Krev a písek, který běží od pondělí do středy večer na stanici Prima Cool. V seriálu ztvárňuje manželku majitele gladiátorské školy Batiata (John Hannah) Lukrécii, jež touží po dítěti, které se jí s manželem nedaří počít. Najde si proto milence – gladiátora Crixa. Manželovi však věrně pomáhá intrikovat a za pomoci přetvářky a vydírání podporuje jeho plány.

Lucy Lawless je všestrannou umělkyní. Ráda zpívá, zahrála si například Rizzo v broadwayské produkci muzikálu Pomáda. V soutěži Celebrity Duets skončila druhá a občas koncertuje pro fanoušky. Ve Spartakovi vystřídá různé paruky, ve skutečnosti má ale špinavě blond vlasy.

Reklama

Další články

Načítám