Hlavní obsah
Článek

Colin Firth (51) se aktivně zapojil do boje proti likvidaci kmene Awa v Amazonii. Brazilská vláda prý nechrání pralesní oblast, kde kmen lovců sběračů žije tisíce let v izolaci. Tito lidé neměli kontakty s vnějším světem, ale v poslední době jejich přirozený život ohrožují dřevorubci. A britský herec vyzval brazilskou vládu, aby kmen před likvidací ochránila.

Colin je tváří kampaně bojovníků za lidská práva, podle nichž mají lidé Awa právo žít nadále bez vlivu civilizace a užívat rozsáhlé pralesní pozemky, které by se měly stát rezervací.

„Když je dřevorubci uvidí, zabíjejí je. Jejich luky a šípy se nemůžou vyrovnat zbraním. Jiní lidé byli vyhlazeni. Jeden člověk to ale může zastavit: brazilský ministr spravedlnosti. Může poslat federální policii, která zatkne ty dřevorubce a bude je držet v bezpečné vzdálenosti. Ale potřebujeme dost lidí, kteří mu napíšou. Je to naše šance právě teď něco udělat. Pokud dost lidí prokáže svůj zájem, bude to fungovat,“ vyzval Firth za organizaci Survival International.

Brazilský ministr spravedlnosti José Eduardo Cardozo už dostal tisíce emailů. Další každým dnem přibývají.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám