Hlavní obsah
Článek

Nezdolné sebevědomí a víra v sebe samu od začátku provázely dnešní oslavenkyni a rodačku z New Yorku Stefani Joanne Angelinu Germanottu, kterou každý zná pod pseudonymem Lady Gaga (38). „Někteří lidé se jednoduše narodí jako hvězdy, buď to tam máte, nebo ne. Já jsem rozhodně rozená hvězda,“ zněla slavná slova ze začátku kariéry zpěvačky, která patří mezi nejvšestrannější umělce poslední dekády.

Její vzestup připomíná pohádku pro dospělé, kdy se z tanečnice a striptérky stala osobnost, kterou v roce 2011 označil magazín Forbes za nejmocnější ženu světa.

Gaga ovšem nikdy netvrdila, že by se ke svlékání uchýlila kvůli tíživé životní situaci, kdy neměla na výběr. Jak sama kdysi řekla, s nahotou nikdy neměla problém a vydělala si tak víc než jako číšnice. Kromě nesporného talentu to přitom byla právě i nahota, čím Gaga lidi šokovala a rozdělila je na dva tábory, kdy ji jedni zbožňovali a druzí odsuzovali.

Výčet jejích úspěchů je na jednoho člověka až neuvěřitelný. Po celém světě prodala více než 170 milionů desek, je držitelkou třinácti cen Grammy, dvou Zlatých glóbů, osmnácti MTV Video Music Awards a několika zápisů v Guinnessově knize rekordů. Svůj největší úspěch ovšem zažila v roce 2018 díky snímku Zrodila se hvězda, čímž se symbolicky vrací ke svým slovům z počátku kariéry... Za píseň Shallow si vysloužila s Bradleym Cooperem mimo jiné i Oscara.

Doby extrémně odvážných či šokujících kostýmů jsou už u této interpretky dávno pryč, jelikož Gaga dobře ví, že nahotou už dnes nikoho nešokuje. Zpěvačka si ale vždy najde způsob, jak zaujmout. Jako například na letošním udílení Oscarů, kdy se předvedla výrazně nalíčená a v úchvatné róbě Versace, aby se o pár minut později objevila na podiu s hitem z filmu Top Gun: Maverick úplně přirozená bez náznaku make-upu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám