Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Světových rekordů spojených s Rubikovou kostkou je v Guinnessově knize hned několik a zdá se, že jich bude stále přibývat. Tento týden se k nim připsal další. V kanadském Torontu strávilo jedenáct nadšenců skládáním Rubikových kostek více než 400 hodin, než se jim podařilo vytvořit unikátní reprodukci mistrovského díla Michelangela Buanarroti Stvoření Adama. Na celý unikátní počin se použilo rovných 12 090 těchto populárních hlavolamů.

Přestože od vynalezení Rubikovy kostky uběhlo již 37 let, mezi lidmi je stále populární, což dokazuje i Cube Works Studio, které se specializuje na vytváření nejrůznějších obrazů právě z kostek od maďarského sochaře a architekta Ernő Rubika. Členové tohoto studia mají na svědomí právě i tento nejnovější rekord.

Nejdříve si museli pečlivě zmapovat celou malbu, aby jim následné časově náročné skládání kostek sedělo barevně. Jednotlivé kusy potom připevnili na čtvercové pláty, které postupně pokládali na správná místa tak, aby výsledně vytvořili reprodukci Michelangelova Stvoření Adama.

Toto dílo je jednou z několika částí výmalby, která pokrývá strop Sixtinské kaple. Kreativní ředitel kanadského studia Josh Chalom se nechal slyšet, že toto je jen první část projektu, který má v plánu napodobit celý strop významné vatikánské kaple. Jakmile bude kompletní dílo dokončeno, bude vážit kolem 50 tun a použito má být neuvěřitelných 250 tisíc Rubikových kostek.

Související témata:
Rubikova kostka
Michelangelo Buonarroti

Reklama

Další články

Načítám