Hlavní obsah
Článek

Je to už 23 let, co se Lucie Bílá (58) a Bára Basiková (61) dělily o nádhernou muzikálovou roli Johanka z Arku. „Lucka se tehdy rozcházela se svým partnerem, tak to bylo dost dramatické, tak jsme si vypomáhaly na zkouškách. O tu roli jsme se dělily půl na půl, tak jsme si vycházely vstříc a různě se podporovaly,“ zavzpomínala Bára pro Super.cz.

Úspěšný český muzikál od Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové oslavil právě 23 let od své premiéry. Tvůrci původně zamýšleli, že by oslavili 20.výročí, to jim ale znemožnila pandemie covidu-19. My si s Bárou Basikovou tak povídali během narozeninového představení, kde nakonec zazpívaly hit Most přes minulost hned tři Johanky najednou. Bára Basiková, Lucia Šoralová (47) a Iva Marešová.

Dnes již Bára v tomto muzikálu stejně jako Lucie Bílá nehraje. Bára musela loni odříct zkoušení i dalších muzikálů ze zdravotních důvodu. Teď, když jsme se zpěvačkou točili rozhovor, bylo vidět, že její stav se zlepšuje a vypadá čím dál lépe. „Cítím se dobře, ale ten vnitřní pocit je takový, že vím, kolik mi je a možná by to na jevišti nebylo poznat, ale v nejlepším se má přestat,“ dodala Bára Basiková, se kterou jsme si povídali v pražském Divadle Kalich.

Reklama

Další články

Načítám