Hlavní obsah
Článek

O tom, že se herečka Luba Skořepová naprosto vymyká zákonitostem procesu stárnutí, není pochyb. V téměř devadesáti letech hraje ve třech divadlech, píše knihy a divadelní hry, účastní se besed se svými fanoušky, bylinkaří a tak trochu čaruje. Do toho zvládá starost nejen o svou domácnost, ale také o chalupu na Malé Skále a péči o své tři zahrady. Energii, jíž opravdu překypuje, získává oblíbená herečka v přírodě.

"To víte, nemám šanci se zastavit," říká herečka. "Vždyť kromě diváků v divadle na mě čekají moje rostlinné děti; broskev Andula, réva Matylda a pak taky skřítci. Všechno se to probudilo ze zimního spánku a čeká na moji péči," vyprávěla.

Že se Luba Skořepová nenudí, je opravdu nasnadě. Není tedy divu, že obrovský les v Jizerských horách, který získala před zhruba dvanácti lety v restituci, věnovala svému synovci. "Nedávno mě napadlo, kdyby nebyly Lesy ČR státním podnikem, domluvila bych se s ředitelem Sýkorou, ať je spravují oni. Četla jsem totiž, že mají na prodeji dřeva za dva roky zisk snad sedm miliard korun, to by nám ten les mohl docela slušně vydělávat," zamyslela se.

Teď ale přišla k dalším pozemkům a hájence v překrásném prostředí Kašperských hor. I té se ale hodlá vzdát. "Víte, já to místo miluji, je obestřeno tajemstvím a určitě tam žijí skřítci, kteří hlídají zlato, skryté pod zemí. Několikrát jsem ho tam hledala, ale nepodařilo se mi to," s tajemným úsměvem přiznává herečka.

"Nechat si ho ale nemohu, kde bych na to všechno, co dělám a ještě na další práci kolem pozemků vzala čas," svěřila. Hájenku i se dvěma pozemky, které jsou prý posledními stavebními pozemky v blízkosti hradu Kašperk, Luba Skořepová prodává. V devadesáti letech se tak stane milionářkou.

"Synovcův syn potřebuje bydlení, je kam ty peníze investovat. Dala jsem na své webovky www.skorepova.estranky.cz na synovce kontakt, ať si to prodá sám," vysvětlila, jakým směrem hodlá své milióny investovat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám