Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Lídr skupiny Olympic Petr Janda (81), který ve středu oslaví kulatiny, hrozně nerad hovoří o své minulosti. Zvlášť osmdesátá léta jsou pro něj tabu. Moc dobře ví, proč. Byl totiž nevěrný své manželce, která později zemřela na rakovinu, navíc mu zahynul i syn. „Během tří let se mi změní život,“ vzpomíná Janda. Podívejte se na video, ve kterém hovoří o svých trablích.

Jandovi se líbily ženy, a tak měl vždy paralelní vztah. Jeho manželka to věděla, ale i ona si snažila dupnout. „V osmdesátých letech jsem měl krizi. V roce 1987 se se mnou chtěla manželka kvůli manekýně rozvést. Měla dokonce napsanou jakousi žádost o rozvod. Mně to ale bylo nějak fuk. Vůbec to nechápu. Přitom na ni tak rád vzpomínám. Byla to báječná ženská, ale přesto v té době, jak jsem byl blbě zamilovanej, tak ta láska dělá z člověka úplného idiota. Dnes bych to určitě neudělal, tenkrát jsem byl ale poblázněnej,“ vybavuje si Janda v rozhovoru pro dokument televize Barrandov Jedeme dál, který stanice odvysílá v pondělí od 21:20 hodin. V pořadu promluvil i o průběhu nemoci manželky.

„Jednou jsem přišel domů, Jana plakala a řekla mi, že jí doktor našel nádor. Podstoupila operaci, pak chemoterapie, po kterých byla zřízená, zvracela. Její stav se zlepšil, dokonce se vrátila do práce, ale byla špatná. Po dvou letech se to vrátilo a pak už to mělo rychlý konec,“ vzpomíná. Dodnes ale nemůže vstřebat smrt syna Petra, který zemřel před jedenácti lety kvůli nádoru na mozku. „Byly to nejhorší roky mého života, když mi řekli, že má před sebou tak dva roky. Nakonec žil ještě deset let,“ dodal Petr Janda závěrem.

Reklama

Další články

Načítám