Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hollywoodský herec Dick Van Dyke (97) ve středu ráno způsobil v kalifornském Malibu autonehodu. Jeho vozidlo se v dešti dostalo do smyku, herec následně ztratil kontrolu nad svým stříbrným Lexusem a narazil do brány. Podle zahraničních médií mu tekla krev z nosu a úst a je možné, že utrpěl otřes mozku.

Na místo dorazili policisté, kterým herec vysvětlil, co předcházelo nehodě, i záchranáři, kteří jej ošetřili. Do nemocnice však herec neodjel, vyzvedl jej přítel a odvezl domů.

Podle TMZ se na havárii nikterak nepodílel alkohol ani narkotika, ale policisté požádali herce s ohledem na jeho věk o přezkoušení jeho řidičských schopností.

K nehodě došlo téměř deset let poté, co byl herec zachráněn ze svého hořícího vozidla při nehodě v Calabasas v Los Angeles. Záběry z tehdejší kolize, kdy jeho Jaguar shořel téměř na uhel, obletěly svět a Van Dyke doslova utekl hrobníkovi z lopaty.

Herci tehdy pomohl kolem jedoucí muž jménem Jason Pennington, který když spatřil auto plné kouře, zastavil a spěchal na místo, přivolal pomoc a s mírně dezorientovaným hercem zůstal až do příjezdu záchranářů a hasičů.

Ke kolizi došlo jen pár týdnů poté, co herec předvedl svou neutuchající energii v televizním pořadu The Masked Singer. Za svou vitalitu podle svých slov vděčí své o téměř polovinu mladší manželce Arlene Silver, s níž se udržuje v kondici společným zpíváním a tancem.

Reklama

Další články

Načítám