Hlavní obsah
Článek

Pokud hledáte místo pro aktivní dovolenou v krásné přírodě, Červená Voda je ideálním výchozím bodem. Malebná turistická oblast ležící na hranici Čech a Moravy, v příhraničí s Polskem, na pomezí Pardubického a Olomouckého kraje nabízí mnoho aktivit.

Desítky kilometrů upravených tras pro běžky a sjezd v zimě…

Na východ od obce Červená Voda, v okolí Jeřábu, spravuje obec na 48 km lyžařských běžeckých tratí. V zimním období jsou upravovány novou rolbou, která slouží speciálně tomuto účelu. Aktuální stav upravovaných tras můžete snadno sledovat na zimních mapách na mapy.cz nebo na webu bilestopy.cz.

V okolí Červené Vody najdete vhodné bílé stopy pro úplné začátečníky i pokročilé běžkaře. Trasy vedou malebnou krajinou v okolí Červené Vody. Na výběr máte množství různě dlouhých okruhů s množstvím krásných vyhlídek, rozhleden i místních památek.

Pokud máte raději sjezdové lyžování nebo snowboard, najdete v okolí Červené Vody oblíbená lyžařská střediska i méně známé skiareály, které poskytují rekreačním sportovcům veškerý potřebný komfort. I když je už v nížinách dávno jaro, zde na horách si ještě pár týdnů určitě zalyžujete.

Foto: Obec Červená Voda
Trasy v okolí Jeřábu jsou skvělé jak v létě pro turistiku, tak v zimě jako upravované lyžařské běžecké trasy.

Projekt Pořízení nové rolby pro úpravu běžeckých tratí v okolí Jeřábu byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

…v létě méně známé turistické cíle a klidná krajina

Nejen pro zimní sporty, ale i pro turistické vyžití mimo lyžařskou sezónu je Červená Voda ideálním místem. Krásy okolních hor a výhledy do nádherných údolí v okolí můžete obdivovat po celý rok a vydat se za nimi také pěšky nebo na kole.

Vyhlídkových míst, rozhleden a zajímavých cílů je v Červené Vodě a jejím okolí víc než dost. Vydejte se na Křížovou horu, k Šanovu a na Horní Orlici, Severomoravskou chatu, Čečolu nebo Písařov. Za zastávku stojí Kaple Svaté Trojice, rozhledna na Křížové hoře nebo pramen Tiché Orlice. V okolí Červené Vody si přijdou na své i milovníci historie, v příhraničí v okolí obce můžete objevovat například vojenské tvrze a pevnosti.

Na výlet za zajímavými místy můžete vyrazit přímo z Červené Vody, nebo se autem přiblížíte do sousedních Jeseníků či Orlických hor.

Naplánujte si aktivní dovolenou a věnujte se sportovním aktivitám a poznávání krásných míst - v Čechách i na Moravě. Červená Voda, která leží na jejich pomezí, je ideální místem, kde začít.

FB fb.com/obeccervenavoda

IG @cervenavoda

Další články

Načítám