Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jedním z letošních laureátů Cen akademie byl i herec Ke Huy Quan (51) za roli ve filmu Všechno, všude, najednou, jemuž sošku Oscara předal hvězdný kolega Harrison Ford (80). Fanoušci filmu Indiana Jones a chrám zkázy vědí, že šlo o výjimečné setkání.

Shledání před zraky přítomných v sále, ale i milionů diváků po celém světě, proběhlo dlouhých 39 let po natočení filmu. Quanovi tehdy bylo 12 let a zahrál si Shortyho. „Ten film změnil celý můj život, i ten osobní,“ řekl před časem magazínu People.

Poté ale přišlo období, kdy marně čekal na pracovní nabídky či pozvánky na castingy, a tak změnil profesi. U filmu zůstal, ale za kamerou. Působil jako asistent režie a koordinátor kaskadérů. V roce 2018 se rozhodl, že se chce naplno vrátit k herectví - a vyplatilo se.

Ve zmíněném filmu Všechno, všude, najednou se objevil ve třech charakterech jedné postavy. „Když jsem četl scénář, pomyslel jsem si, že je psaný přímo pro mě, protože oni jsou já. Rozumím každému z nich,“ uvedl na konto postavy Waymonda Wanga.

A zatímco na Oscarech podpořil Ford Quana, teď se role obrátily. Quan dorazil na premiéru filmu Indiana Jones a nástroj osudu, kde Forda vyhledal, aby mu mohl pogratulovat. O tom, že se pánové znovu rádi viděli, svědčilo i vřelé objetí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám