Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačka Jitka Zelenková (73) zažívá velmi smutné chvíle. Přišla o posledního člena své rodiny. Ve věku 81 let zemřela její maminka Lenka, která v posledních osmi letech po prodělané mrtvičce trpěla Alzheimerovou chorobou a svou dceru v posledních měsících nepoznávala.

Bezdětná zpěvačka jí přesto byla až do poslední chvíle oporou a snažila se za ní jezdit každou volnou chvíli. „Pořád jsou ještě chvíle, kdy si s ní můžu promluvit. Občas se jí v mysli vynoří nějaké světýlko a vzpomene si na určité věci,“ řekla Super.cz před necelým rokem Jitka.

Zdravotní stav maminky Jitky Zelenkové, která je patronkou Alzheimer centra v Průhonicích u Prahy, byl podle zpěvačky v posledních měsících kritický. Nepoznávala ji a už jen ležela. Prodělala druhou mrtvici a přestala mluvit. Jitka, která momentálně prožívá opravdu těžké chvíle, se teď bude soustředit především na zpívání. Těší se na koncerty a pracuje na novém albu swingových písniček. A věnovat se bude i charitě. Už 9. června ji čeká benefiční koncert v Martinském mlýně u Trhových svinů, jehož výtěžek půjde do dětského oddělení nemocnice v Prachaticích.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám