Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po odvysílání dvou pokračování Superlovu více poznávají Václava Slabyhoudka alias Pana Lišáka lidé na ulici a v městské hromadné dopravě. Nám ukázal, jak si užívali chvíle volna, kterých při natáčení pořadu, co jde v sobotu večer v primetimu, bylo málo.

Na natáčení několika dílů Superlovu odjeli všichni lovci i štáb do Bratislavy. „Dáša (Kvízová dáma Dagmar Jandová) měla kytaru, tak jsme zpívali písničky jako u táboráku. Jeli jsme autobusem a mně to přišlo jako při školním výletu,“ řekl nám se smíchem Václav (30).

Točení zábavné soutěže bylo hodně intenzivní, takže na nějaké výlety nebo prohlídky slovenského hlavního města nezbýval čas. „Večer jsme hráli deskovky a šli se projít jen po centru s Dášou a Jirkou Martínkem (Vševěd).“

Pan Lišák se nám pochlubil, že před pár dny se svojí partou nahráli při hospodském kvízu, který ho do soutěže dostal, 54,5 bodů ze 60 možných, tedy jejich rekordní počet. Jinak mu Superlov přijde zábavnější a soutěžící vtipnější než při Na lovu. A není odkázaný jen na své vědomosti, ale může se spoléhat i na znalosti ostatních lovců.

Při kterých otázkách ho nejvíc polije hrůza? „Když jde o techniku, nebo se hledá homonymum, slovo, které má víc významů, musí se přemýšlet nad více věcmi najednou. Pokud to nenaskočí a na odpověď máte pět vteřin, ale přemýšlíte deset, tak už bychom měli říct – dál. Obecně vím, že mám rezervy v otázkách z biologie, ale snažím se zdokonalit.“

Co možná fanoušky lovecké mánie překvapí, že nejmladší lovec právník Václav Slabyhoudek, sokolovský rodák, pochází z fotbalové rodiny. O tři roky mladší bratr Michal ho stále hraje na divizní úrovni. Fotbal hrával jejich táta, který má trenérskou licenci.

„Dokonce ji měla i maminka a mohla kdysi dávno trénovat žáčky,“ říká. S fotbalem přestal, když mu v dětství objevili srdeční vadu. Znemožnila věnovat se čemukoliv na vrcholové úrovni, ale sportování nemá zakázáno. Jezdí na kole, plave a provozuje sporty s přáteli – badminton, ping-pong. Miluje sportovní přenosy v televizi.

Rád sleduje oblíbené filmy, na sérii s Harry Potterem by mohl koukat neustále. A klidně si u toho čte. Baví ho Simpsonovi nebo Přátelé. Podívá se i na soutěž Na lovu a pobaví ho díly, u nichž při natáčení nebyl, nebo když vidí sebe. Dopředu neví, kdy se na obrazovce objeví. „Na díly, kde se vyskytuji, ale obecně moc nekoukám,“ se smíchem řekl Super.cz Lišák.

Reklama

Další články

Načítám