Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Máte ve svém okolí klepny, pro které je dokonalá znalost místních poměrů tou nejdůležitější věcí na světě? Možná je na čase proslavit je. Režisér trilogie Slunce, seno… Zdeněk Troška totiž natáčí opět komedii z vesnického prostředí a usilovně shání babky, které by nahradily nesmrtelnou Kelišku a Cecilku!

Oddaná hospodyně faráře Otíka Cecilka a její nerozlučná kamarádka Keliška rozesmávají už několik generací diváků. Také jejich následovnice pro film Babovřesky aneb z dopisu venkovské drbny se mohou stát nesmrtelnými.

„Chci, aby to bylo nové, aby to byly neokoukané tváře. Ale už teď musím říct, že všech těch 24 adeptek, které jsme měli možnost si prohlédnout, bylo skvělých. Jsou to dámy od ochotnických hereček, až po poloprofesionálky, komparsistky. Je to opravdu mix. Dokonce, jedna, která si vyndala zuby, byla jako druhá Valerie Kaplanová, která mi ve Slunci senu a pár facek a Slunci, senu erotice hrála babku v posteli,“ tvrdí Troška. Některé adeptky se dostaly do užšího výběru, z něhož pak vzejdou babovřesské drbny. Kdyby se ale ozvala mimořádně talentovaná herečka z lidu, autor námětu a scénáře Troška by jí určitě rád dal příležitost.

Času je však málo. Natáčení se na jihu Čech rozjede už za tři týdny. V hlavní roli uvidíme Janu Synkovou alias promovaného psychologa Kudlákovou z trilogie Byl jednou jeden polda. Faráře si zahraje Lukáš Langmajer (bratr slavnějšího Jiřího), ve filmu se ale objeví například i Veronika Žilková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám