Hlavní obsah
Článek

Před dvaceti roky byla v Jihoafrické republice nahota tabu. Dnes je tomu přesně naopak, v zemi pořádají nahé koncerty, při nichž jsou holí jako novorozeňata nejen umělci, ale také posluchači. A nudistická základna se stále rozrůstá, navíc v zemi roste obliba nahatých profesionálů – expertů z různých oborů povolání, kteří nabízejí své služby bez oblečení.

„Před dvaceti roky byla nahota obrovským tabu a lidé o ní nemluvili, ale dnes se časy změnily. Obecný přístup, který držel předchozí politický režim, byl velmi konzervativní, byl to velmi silně konzervativní spolek lidí, kteří řídili tuto zemi, výsledkem je, že nebyly určité věci povoleny. A se změnami, které přišly, všechny ty nesmysly odpadly, a to, co neodpadlo, je tedy alespoň upozaděno,“ tvrdí Carrington Laughton ze společnosti Sanfed sdružující jihoafrické naháče.

Veřejná nahota sice není v Jihoafrické republice legální, ale úřady a vláda slepě tolerují nudistické pláže a resorty. Nové podmínky v zemi přitahují také podnikatele, které nudismus baví. Jedním z nich je Brit Mark Taylor vlastnící naturistický hotel v Řecku, loni na podzim si otevřel rodinný resort pro milovníky nahoty poblíž Kapského města.

„Není v tom vůbec nic sexuálního, což neznalé dost překvapí a mnohdy zklame. Lidé se chtějí pouze opalovat zcela nazí, v přirozeném pocitu nahoty. Sexuálního na tom není vůbec nic,“ tvrdí Taylor.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám