Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Atlet Roman Šebrle (36) se právě vrátil ze soustředění v Jihoafrické republice. Je opálený a září optimismem. Jistě i proto, že ho momentálně netrápí žádné zdravotní problémy. "Teď si užívám dětí a rodiny. Za chvíli mi zase začíná třítýdenní trénink. Připravujeme se na září, kdy bude mistrovství světa," řekl Super.cz. "Když jsem v Čechách, nikam moc nechodím. Jsem raději doma, vždyť jsem většinu roku pryč," vyprávěl na párty, kde se výjimečně objevil.

Ke sportu vede také obě své děti. "Jsem rád, že jdou v mých stopách. Syn Štěpán i dcera Kačenka jsou sportovně nadaní. Sport nebo umělecká odvětví  jsou výborná cesta životem. Děti to odvádí od různých neřestí," svěřil. Jeho potomci se věnují gymnastice, tenisu a golfu. "Syn miluje fotbal. Na hokej není. Na bruslích je totiž stejně nešikovný jako já," smál se Šebrle.

Na rozdíl od jiných známých tváří se Šebrle dětmi nechlubí na žádných společenských akcích. "Chodí do školy, ráno v sedm vstávají. Na tohle mají ještě čas. Raději jsou na hřišti, kde můžou lítat," míní. "Byl bych docela rád, kdyby děti třeba hrály na housle. A to i v případě, že by mě jejich hraní nebavilo poslouchat," hrozil se atlet.

Šebrle není proti tomu, aby se jeho děti věnovaly sportu vrcholově.  "Je mi úpně jedno, na jaké úrovni budou sport dál dělat, hlavně když se mu budou věnovat. Naučí se respektu a dodržování určitých pravidel. Když z nich vyrostou vrcholoví sportovci, zlobit se určitě nebudu. Je to krásný život," říká spokojeně Šebrle.

Co ale jeho budoucí kariéra? Tuší vůbec, co bude dělat za deset let, až nebude v takové formě jako nyní? "To jsem sám zvědavý, tak daleko nevidím. Možná je to zrovna dobře," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám