Hlavní obsah
Článek

Fanoušci irské zpěvačky Sinéad O'Connor svou hvězdu bohužel naživo v Praze neuslyší. Alespoň ne letos 20. června, kdy měla naplánovaný koncert v Lucerně. Sinéad, která se léta potýká se závislostmi a psychickými problémy, na svých stránkách napsala, že ruší koncerty na celý rok.

„S obrovským zármutkem musím oznámit, že jsem nucena zrušit všechny cesty pro tento rok, neboť je mi velmi zle kvůli bipolární poruše,“ napsala zpěvačka fanouškům na svých stránkách.

Tuto psychickou nemoc, která je také známá jako maniodepresivní psychóza, lékaři Sinéad diagnostikovali v roce 2007. Na přelomu roku zpěvačka procházela těžkou krizí a doktor jí doporučil, aby turné zrušila. Hvězda se ale snažila být silná, aby nemusela zklamat své příznivce. Své síly bohužel přecenila.

„Ke své vlastní škodě jsem jeho radu ignorovala, což bylo velice hloupé, snažila jsem se být silnější, než ve skutečnosti jsem,“ napsala Sinéad. „Upřímně se omlouvám za všechny potíže, které to může způsobit,“ dodala. Doufejme, že se zpěvačka brzy uzdraví a přijede do Prahy jindy.

Bipolární afektivní porucha se u pacientů projevuje střídáním dvou protichůdných stavů. V manické fázi je většinou nadměrně aktivní, je zrychlený, má sníženou potřebu spánku. V depresivní fázi naopak propadá do hlubokých chmur a apatie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám