Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Věří, že nejde o nastavovanou kaši a téma bude diváky nadále zajímat. Režisér Tomáš Magnusek natočil už čtvrtý film ze série Bastardi, věnované tématu vzdělávání problémové mládeže. Sám má na proklamovanou inkluzi názor podpořený lety zkušeností ve školství.

"Myslím si, že dítě, které má fyzický problém, je vozíčkář anebo nevidomý, do normální třídy patří, aby se děti naučily s hendikepovanými sžívat. Ale když má někdo abnormální výchovný problém anebo nízký intelekt, do klasické třídy nepatří. Z nějakého důvodu tady speciální školství dlouhá léta bylo a všichni žáci na inkluzi nejsou," domnívá se Magnusek, který naposledy učil rok na soukromém gymnáziu, kde měl zase jiné zkušenosti, o nichž nám vyprávěl.

Od školství jsme se dostali i k němu samotnému. Před časem režisér výrazně zhubnul, podstoupil kvůli tomu i operaci. Teď už ale, jak můžete vidět na videu i snímcích, zase přibírá. "Budu s tím bojovat celý život, přitom mám teď dva měsíce na to, abych opět shodil patnáct kilo, protože jsem dostal roli v pohádce. Já jídlo miluju, hlavně ty nejhorší věci jako sladkosti a jíst večer," svěřil.

Magnusek se nedávno rozvedl s manželkou, prý ale vycházejí i po rozvodu dobře. Na premiéru ho ostatně doprovodily obě jeho děti, sedmnáctiletý Vojta, který je celý táta, a třináctiletá Tereza. Ale už má prý i novou lásku. "Měl jsem skvělou manželku, tohle je ještě na dlouho. Někdo nový v mém životě je, je tady schovaná, ale přišel jsem s dětmi. A exmanželka mi psala, že nám fandí, tak mám radost," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám