Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Světlana Nálepková (63) má sice vztah s o devatenáct let mladším Václavem, ale poslední dobou se skoro víc než jemu věnuje mladým hřebečkům. Naštěstí jen těm zvířecím. Její dcera Pepina se totiž do koní zbláznila tak, že s nimi tráví veškerý volný čas, je z ní kovbojka a pomocí svých čtyřnohých kamarádů léčí lidem bolavé duše. A do svých aktivit zapojila i slavnou maminku.

Pepina se jako soutěžící zúčastnila akce Texas 2011 na ranči Málkov, kde lasovala a také ukazovala, že je s koňským hřbetem takřka srostlá. Podpořit ji přišli jak maminka, tak i tatínek Michal Nesvadba. „Mamča a táta nechybějí na žádné z mých akcí, psychicky mne podporují. Mamka je živel, takže všemu vždy bezpečně dodá šťávu. Táta na koni nejezdí, zvířat se všeobecně dost bojí,“ říká Pepina. Ta má teď velký sen: přemluvit otce, aby se zapojil do psychické terapie za pomoci koní. Ti umějí nejen pomoci nalézt lidem klid v duši a poznat sebe sama. Rozvíjejí i lidskou osobnost.

„Tento program je formou regresní terapie s pomocí koňské energie,“ vysvětluje nadšená mladá koňařka. „Problémů, starých zvyků a zlozvyků uložených hluboko v lidském podvědomí je mnoho a často ovládají náš život. Energie, kterou kůň zprostředkovává, pomáhá naučit se je rozpoznat. Pak je můžete vynést z podvědomí na světlo a transformovat. Dokáže vyvážit psychické a emocionální energie,“ věří Pepina, která pořádá s touto náplní i kursy. O této tématice bude mluvit 29. května v Malostranské besedě při zahájení výstavy a během křtu knihy Holky, Hurá, Texas Romany Beránkové.

Reklama

Další články

Načítám