Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kristýna Daňhelová je ženou mnoha tváří. Finalistka Hlasu ČeskoSlovenska zvládá zazpívat popové fláky v ultra krátkých šatičkách s výstřihem, ale neméně jí to sluší i v kroji při přednesu písně „Když jsem šel z Hradišťa“.

Jelikož zpěvačka pochází z jižní Moravy, setkává se s lidovou tvořivostí prakticky od narození. „Od malička děti navštěvují folklorní soubory, kterých je tu požehnaně," říká Kristýna.

Když byla Daňhelová malá, tak kroj neoblékala s velkým nadšením. To už ale dnes neplatí. „Postupem času se člověk těší, až si ho na sebe oblíkne a půjde si zazpívat a zatancovat třeba na Slavnosti vína, které probíhají každoročně v září v Uherském Hradišti. Jsem obrovský vlastenec, miluju historii a když mám na sobě kroj, tak se aspoň trošku a aspoň na chvilku vracím do minulých dob," svěřuje se zpěvačka, která si díky svým častým vyhroceným bojům o postup v soutěži vysloužila přezdívku „královna rozstřelu“.

Související témata:
Folklor

Reklama

Další články

Načítám