Hlavní obsah
Článek

V seriálu o střídavé péči a trampot i radostí několika rodin kolem ní se už objevilo pár postav, které znají diváci jiného nováckého seriálu. Ten je na obrazovce podstatně déle, takže jím prošla pěkná řádka herců. A některé z nich můžeme vidět právě v Jedné rodině.

Pamatujete si na Libušku Nekonečnou z Ulice, tatérku a mámu syna, o kterého se starala sama? Na muže měla smůlu, Eliáš, otec jejího jediného potomka, se projevil jako tyran. Její představitelka Zuzana Vejvodová hraje opět samoživitelku, mámu dvou dětí, Kláru. A setkává se s fešným Alešem v podání Stanislava Majera. Ten si v Ulici také kdysi zahrál.

Tehdy byl Michalem, majitelem restaurace u Henryho. Zamilovala se do něj Monika Farská (Anna Fixová), ale ke vztahu mezi nimi nedošlo. Přijal zajímavou pracovní nabídku v zahraničí a navždy odjel. V Jedné rodině právě okouzluje srdce Kláry coby Aleš...

Další herečkou, kterou známe z Ulice, jako problematickou holčinu Markétu, je Berenika Kohoutová. Teď hraje Noriku, novou partnerku Filipa (Filip Blažek), který kvůli ní opustil rodinu. Berenika s Filipem se dobře znají z dřívějška, jenže tehdy tvořili zcela jiný pár.

Věrní diváci Ulice si možná vybaví, že Kohoutová s Blažkem už jednou rodinou byli. Filip představoval Martina, biologického otce Markéty, který ovšem miloval Jiřího (Otakar Brousek). Martin tragicky zemřel, takže se v budoucnu nejspíš nevrátí.

A další postavou, která prošla oběma seriály, je uliční beznadějná romantička Hedvika, šťastně provdaná za učitele Otíka (Filip Rajmont). Ten ji v minulosti nechal stát samotnou před oltářem. V Ulici je „uklizená“ coby máma na mateřské. V Jedné rodině hraje Janu, ošetřovatelku v domově seniorů a Klářinu kolegyni.

Povědomou uliční tváří je i Lucie Pernetová alias Hanka, co rozvrátila manželství Tomáše Jordána (Petr Vacek). V Jedné rodině má roli paní Hluštičkové, maminky spolužáka Martiny (Denisa Biskupová), dcery Filipa a Petry (Tereza Kostková).

Pozorným divákům možná neuniklo, že nejčerstvější posilou z Ulice je Marek Salvet, který dával coby Filip zabrat rodičům Maléřovým – Veronice (Hana Holišová) a Martinovi (Tomáš Dastlík). Na rozdíl od své seriálové mámy z obrazovek zmizel, aby se objevil v Jedné rodině jako Lukáš, kamarád Dominika (Adam Mišík).

Reklama

Další články

Načítám