Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jednou z nejvýrazněji oděných celebrit na tradičním pooscarovém večírku magazínu Vanity Fair byla herečka Hunter Schafer. Dorazila v dlouhé sukni a „topu“ sestávajícím jen z bílého pírka přes prsa.

Schafer začínala jako modelka, pro spolupráci si ji vybraly mj. značky Tommy Hilfiger nebo Calvin Klein, poté přidala herectví. Štěstí měla už s první rolí, zahrála si v hitu stanice HBO Euforie. Na jedné z epizod spolupracovala také jako scenáristka a koproducentka.

V Euforii ztvárnila transgender středoškolačku Jules, postavu, která s ní má mnoho společného. Také Hunter je transgender a svou proměnu začala právě na střední škole, což byl dle jejích slov velmi intenzivní zážitek.

„Pamatuji si, že poté, co jsem se veřejně přiznala, že se cítím být ženou, jsem musela rok navštěvovat terapeuta, než jsem mohla začít s hormony a začít svou fyzickou přeměnu,“ uvedla. „Vždy jsem se cítila být ženou. Bylo trochu divné někoho přesvědčovat o tom, kým ve skutečnosti jsem,“ doplnila aktivistka bojující za práva LGBTQ+ komunity.

Zajímavé je, že o hereckou kariéru nijak zásadně neusilovala, profese si ji vybrala sama. Její modelingová agentura ji kontaktovala, že ji tvůrci Euforie zvou na casting. A ona šla. „Je to ta nejdivnější věc - že to pokračuje,“ řekla webu Entertainment Weekly v průběhu natáčení.

Reklama

Další články

Načítám