Hlavní obsah
Článek

Brenesance. Tak píší některá zahraniční média o návratu herce Brendana Frasera (55) na scénu. A návrat to je velkolepý.

Za roli 270kilového homosexuálního učitele, který se snaží obnovit vztah se svou pubertální dcerou, už Fraser získal Cenu Sdružení filmových a televizních herců a dalších víc než 20 ocenění, a nyní i sošku nejprestižnější, amerického Oscara. Film Velryba (Whale) mu sedl jako ulitý. „Myslím, že je to snímek, který dokáže měnit srdce a mysl, a to je skvělý pocit,“ řekl herec, o němž nebylo roky slyšet.

Fanoušci si ho pamatují z hitů jako Mumie, Král džungle nebo Crash, pak se mu role, natož ty dobré, začaly vyhýbat. Fanoušci dokonce sepsali petici a apelovali na společnosti, aby mu daly příležitost se znovu ukázat. V té době navíc bojoval s několika osobními problémy jako rozvod nebo smrt matky, řešil také zdravotní potíže.

První větší příležitost po letech získal v seriálu Trust (2018), další pak ve Velrybě, v níž potvrdil, že si místo mezi hereckou elitou rozhodně zaslouží.

Není divu, že svůj triumf Fraser oplakal. V proslovu roztřeseným hlasem děkoval filmařům za mimořádnou příležitost, ale také svým dětem. V publiku nechyběli jeho synové Holden a Leland, nejstaršího Griffina, jenž má poruchu autistického spektra, také pozdravil.

Brendan Fraser a jeho proslov na Oscarech

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám