Hlavní obsah
Článek

S desetiletým synem Antonínem si vyrazila herečka a režisérka Theodora Remundová do skleníku Fata Morgana v pražské Botanické zahradě v Troji. Společně s maminkou Ivou Janžurovou a sestrou Sabinou Remundovou zahájily výstavu orchidejí.

A jak se ukázalo, její nejmladší potomek je náruživý pěstitel masožravek. Nám začal svěřovat svoje plány, z nichž maminka nebyla zrovna odvázaná. „Já mám pocit, že nám z celého bytu uděláš skleník,“ reagovala, když syn začal mluvit o svých představách.

„Spíš, že tam dám hodně kytek, bude tam sice hodně vlhko,“ kontroval Toník, což okomentovala Theodora, že to dost vytočí tatínka, protože se jim všude uchytí plíseň. Už teď u nich leccos plesniví kvůli šetření s teplem...

Zajímalo nás, jestli z Tondy nebude biolog? „Zahradník,“ odpověděl a jeho maminka doplnila: „Ty jsi uvažoval, že budeš ministrem školství.“ Na to se jí dostalo vysvělení, že potřebuje velké reformy.

Theodora Remundová (49) je provdaná za violoncellistu Tomáše Hostičku, s nímž má Alfréda, Kajetána a Antonína. Vydá se některý z kluků uměleckými stopami rodičů?

„Nejstarší syn studuje žurnalistiku a psychologii, měl období, kdy si natáčel svoje filmy. Ale dospěl do období, kdy se chce vzdělat v určitých oborech, takže se nevrhnul do uměleckého světa. Rodiče, které znají úskalí těchto profesí, neradi směřují děti tímto směrem.“

Ani její maminka nechtěla, aby se Sabinou hrály divadlo a ve filmu. „Prostřední syn se věnuje ekologii, teď vrcholovému sportu, dělá atletiku, poměrně na vysoké úrovni. A Toníček vypadá, že také půjde cestou jinou. Momentálně má velký zájem o zahradnictví, o rostliny, což se nám s mužem moc líbí.“

Momentálně Theodora točí dokument o mamince Ivě Janžurové (81), jako o člověku. „Je složité točit o někom takhle blízkém, ale zároveň to má svá pozitiva, právě to, že jste mu tak blízko. Víte o něm spoustu věcí, můžete je zpracovat, udělat poctivěji,“ svěřila Super.cz.

Populární herečku vnímá jako mimořádnou osobnost, kterých v České republice tolik není. „A když někoho takového máte vedle sebe, tak to ani moc nevnímáte. Jak se osvědčila s námi v soukromém světě, známe ji v momentě, kdy na ni není namířená kamera a nedělá se lepší, tak za to si ji hrozně vážím,“ dodala Remundová.

Reklama

Další články

Načítám