Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Manželka Bruce Willise (69) Emma Heming Willis (44) chce za každou cenu pomoct svému muži a také šíří osvětu o tom, co znamená nemoc zvaná frontotemporální demence a jak se o pacienta starat. Někteří lidé si ale dle jejích vlastních slov myslí, že vše dělá jen kvůli vlastní slávě.

Emma a Bruce se potkali v roce 2007 v posilovně a o dva roky později se vzali. Do té doby byla kráska úspěšnou modelkou, ale jak sama vysvětluje na svých webových stránkách, po svatbě se zaměřila na podnikání, když začala prodávat vůně do bytu a později i parfémy. V současné době prodává kosmetické produkty.

Zároveň se ovšem stala člověkem, který poskytuje čtyřiadvacetihodinovou péči nemocnému, jehož diagnóza zní frontotemporální demence. Tato nemoc je podle odborníků dokonce horší než Alzheimerova choroba. Mezi její symptomy patří hlavně ztráta sebekontroly, která se týká hygienických nebo jídelních návyků a schopnosti kontrolovat své jednání.

Hercova manželka na sociální síti nedávno sdílela fotografii, na které se objímá s odbornicí na demenci, která jí pomohla rozšířit její okruh znalostí ohledně léčby nemoci, a sama Emma sdílí videa, kde hovoří o své životní situaci, čímž by ráda šířila osvětu v chápání právě této nemoci. V jednom z posledních projevů ale prozradila, že jí lidé vyčítají, že chce kvůli manželovi sama sebe zviditelnit a vysloužit si svých pět minut slávy.

Emma sdílela video, kde vysvětluje, že nedělá nic pro vlastní zviditelnění.

„Právě jsem viděla něco o tom, že mám svých pět minut, což je skvělé. To znamená, že posloucháte. Takže si vezmu svých pět a proměním je na deset, protože vždy budu obhajovat svého manžela. A pak vezmu svůj smutek a hněv a proměním ho v něco dobrého. Sledujte mě, protože jsem si nepřišla hrát,“ setřela Emma rázně ty, kteří stojí proti ní. Na její stranu se pak přidala také hercova dcera Scout Willis, která příspěvek okomentovala slovy: „SAKRA ANO! Jsem na tebe tak hrdá!“

Rodina Bruce Willise minulý měsíc sdílela své prohlášení o tom, že se hercův stav zhoršil a diagnóza se změnila z původní afázie právě na frontotemporální demenci.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám