Hlavní obsah
Článek

Žádná žena by neměla své problémy nebo nedokonalosti schovávat pod peřinu. Je naprosto přirozené, že po porodu či s věkem ztrácí pokožka svoji elasticitu. A to se bohužel nevyhýbá ani partiím, kde bychom si to přáli ze všeho nejméně. Zlepšení sexuálního prožitku je často velmi příjemným benefitem při řešení nejrůznějších obtíží v oblasti intimních partií, kterými se zabývá relativně nový obor plastická gynekologie.

Jak jinak uvést plastickou gynekologii než tím, že jsme se konečně dočkali. Doposud jako by ve společnosti panovalo nepochopitelné tabu, které otázky kolem možnosti omlazení intimních partií odsouvalo na druhou kolej. Bohužel se někdy objeví problémy, o kterých se těžko mluví i s nejlepší kamarádkou či partnerem. Nejedna žena se po porodu či s přibývajícím věkem potýká s nejrůznějšími problémy, které se týkají intimních partií a mají dopad i na kvalitu života. Mnoho žen je nespokojeno se vzhledem svých intimních partií, které kromě estetické stránky mohou ztrátou své elasticity zapříčinit i snížení kvality sexuálního života.

„Plastická gynekologie je relativně nový podobor gynekologie, který se zabývá kombinací gynekologických, plastických a kosmetických výkonů. Ty nejenže zlepšují vzhled genitálií a snižují diskomfort v této oblasti, ale také pomohou k sexuálnímu potěšení,“ vysvětluje plastická gynekoložka Zoja Čurilová Roháčová. Do její ordinace přicházejí desítky žen s prosbou, aby jim pomohla s příliš dlouhými a nevzhlednými stydkými pysky, bolestivými jizvami po porodu, hyperpigmentací v okolí genitálií, povoleným pánevním dnem a sním spojeným únikem moči nebo třeba i se širokým poševním vchodem. S tím vším si plastická gynekologie umí poradit.

Plastická gynekologie zahrnuje estetické a funkční výkony, jako je laser, aplikace kyseliny hyaluronové a operační výkony na genitáliích, které upravují a obnovují pochvu, vulvu a okolní tkáň. „U nás v Asklepionu provádíme jak invazivní (chirurgické), tak neinvazivní (nechirurgické) metody, jejichž cílem je zlepšit vzhled ženských genitálií, odstranit diskomfort a navrátit ženě sexuální potěšení,“ uvádí plastická gynekoložka Zoja Čurilová Roháčová.

Foto: shutterstock.com
Plastická gynekologie je relativně nový podobor gynekologie, který se zabývá kombinací gynekologických, plastických a kosmetických výkonů. Ty nejenže zlepšují vzhled genitálií a snižují diskomfort v této oblasti, ale zlepšují i sexuální potěšení

Omlazení intimních partií bez skalpelu a s okamžitým výsledkem

Trápí vás povolení pánevního dna, vaginy a s ním spojený únik moči nebo vzhled malých či velkých stydkých pysků, jejich asymetrie či velikost? S tím vším si plastická gynekologie umí poradit neinvazivními výkony bez bolesti a nutné hospitalizace. Neinvazivní rejuvenaci genitálu lze totiž v méně závažných případech provést pomocí laseru v kombinaci s aplikací kyseliny hyaluronové. Díky prohřátí sliznic laserovým paprskem dochází k regeneraci tkání a sliznic i novotvorbě kolagenu.

Co umí Protége Intima

Je zcela přirozené a běžné, že po porodech či s věkem dochází laicky řečeno ke svraštění kůže, k tvorbě „převisů“ či nevzhledným pigmentovým skvrnám zevního genitálu. Přístroj Protége Intima díky působení radiofrekvenční energie zlepší elasticitu velkých i malých stydkých pysků, stimuluje nervová zakončení v poševním vchodu, viditelně omladí ošetřovanou oblast, nastartuje tvorbu kolagenu a elastinu. Vedlejším, ale velmi žádoucím účinkem je také zlepšení sexuálního prožitku.

Co umí LASER G-SET

Jednoduché laserové ošetření G-SET je určeno primárně pro ošetření pochvy. Nejenže zpevní pochvu a zabrání poklesu dělohy, ale poradí si i s léčbou stresové inkontinence. Díky tomu se obnoví opora močového měchýře a obnoví se původní funkce močových cest. Na rozdíl od operativních možností je laserový výkon rychlý, bezbolestný a nevyžaduje téměř žádnou rekonvalescenci.

Co umí kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová je nejen v oblasti plastické gynekologie považována za malý zázrak. Není tajemstvím, že v období menopauzy ztrácí tkáň vulvy a pochvy pevnost a pružnost. Často se přidává nepříjemný pocit sucha, pálení, svědění či zvýšená citlivost, které mohou být příčinami bolestivého či nepříjemného pohlavního styku. Omlazení intimních partií prostřednictvím kyseliny hyaluronové, která vyplní ztracený objem, omladí, navrátí vlhkost a remodeluje, patří k velmi vyhledávaným a efektivním neinvazivním metodám.

Foto: shutterstock.com
Omlazení intimních partií prostřednictvím kyseliny hyaluronové, která vyplní ztracený objem, omladí, navrátí vlhkost a remodeluje, patří k velmi vyhledávaným a efektivním neinvazivním metodám

Profesionálové v Asklepionu – Institutu klinické a estetické medicíny, který byl založen v roce 1996, si umějí velmi šetrně, rychle a diskrétně s ohledem na individuální přání každé pacientky poradit i s problémy a přáními, které si žádají invazivní neboli chirurgické zákroky.

Mezi nejběžnější invazivní chirurgické výkony patří:

Labioplastika: Labioplastika je operace stydkých pysků, při níž chirurg odstraní přebytečnou tkáň a upraví symetrii této oblasti. Je řešením pro ženy, jimž vadí velikost či vzhled malých stydkých pysků jak z hlediska estetického, tak funkčního (chronické dráždění, nepohodlí).

Vaginoplastika: Vaginoplastika zpevňuje stěny vaginy včetně okolních svalů a měkkých tkání. K povolení těchto oblastí dochází nejčastěji v důsledku porodů a stárnutí.

Perineoplastika: Perineoplastika neboli plastika svalů hráze se provádí z důvodů poranění při porodu nebo úrazu. Operace poškozené svaly zpevní, odstraní potíže a zlepší také sexuální prožitek.

Hymenoplastika : Hymenoplastika neboli plastika panenské blány, při níž gynekolog znovu vymodeluje z poševní sliznice panenskou blánu, ať už z náboženských, či kulturních důvodů.

Rejuvenace (omlazení) genitálu: Rejuvenace genitálu kombinuje několik výkonů plastické gynekologie - zpevnění vaginy (vaginoplastiku), úpravu poševního vchodu na úrovni kůže a sliznice, případně i hlubších vrstev, a plastiku svalů hráze (perineoplastiku).

Foto: shutterstock.com
Je naprosto přirozené, že po porodu či s věkem ztrácí pokožka svoji elasticitu. A to se bohužel nevyhýbá ani partiím, kde bychom si to přáli ze všeho nejméně

Přestaňte se bát řešit své intimní problémy. Diskrétnost a vstřícnost v choulostivých otázkách jsou totiž v Asklepionu samozřejmostí. Neostýchejte se o svých intimních problémech mluvit, protože jsou zcela běžné a trápí více žen, než si možná myslíte.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Super.cz

Další články

Načítám