Hlavní obsah
Článek

Téměř stejnou pozornost jako nový prezident České republiky Petr Pavel budí i jeho žena, první dáma Eva Pavlová. Na slavnostní příležitost oblékla hned dva modely, jeden na oběd s Milošem Zemanem a jeho manželkou Ivanou, druhý na samotnou inauguraci.

Na Pražský hrad Eva Pavlová dorazila v na míru ušitých modrých šatech od Zuzany Kubíčkové. Na nich měla připnutou brož s motivem růžového kaštanu z dílny designéra Hanuše Lamra. Modrou barvu šatů si Pavlová vybrala, protože je vnímána jako barva klidu, pokoje a souladu. Model doplnila kabátem v červené barvě, který v kombinaci se šaty odkazuje na české národní barvy.

Do Vladislavského sálu pak paní Eva zvolila komplet saka, sukně a peleríny, který ve spolupráci s ní navrhla Štěpánka Pivcová. Návrhy pracovaly se dvěma barevnými verzemi, nakonec vyhrála fuchsiová: barva něhy, lásky, oddanosti a důvěry, pramenící z unikátní životní zkušenosti a síly.

„Sako z vlněného double žoržetu má neotřelé detaily třepených okrajů, odkazující na tradiční zpracování látek u lidových krojů. Silueta je velmi ženská a moderní právě díky ‚sukýnce‘ saka, zároveň je elegantní. Dalším, i když skrytým detailem je ruční výšivka s motivem lipového květu a monogramem E.P. na vnitřní straně stojáčku. Sako doplňuje pouzdrová sukně,“ popsala Super.cz Štěpánka Pivcová.

„Siluetu bude dotvářet pelerína ve stejné barvě s páskem, který zvýrazní pas. Pelerína podtrhne slavnostní moment a doplní celkový vzhled. Uvidíte ji v katedrále sv. Víta, kde je chladněji, i proto jsme ji podšili péřovým rounem,“ doplnila k modelu návrhářka a stylistka.

Brož vytvořila šperkařka Eva Růžičková, motivem je rozkvétající země. Stylizované květy lípy a lístek ve tvaru srdce odkazují na český národní strom. K broži jsou vytvořené i unikátní náušnice, oboje autorka vytvořila ze stříbra a detaily pak pozlatila 24karátovým zlatem.

Elegantní lodičky navrhl a vytvořil Oldřich Vojta na míru. Jsou z tkané látky v béžovo-zlatém tónu, aby dotvářely celkový outfit. Jejich podpatek je vytvořen pomocí 3D tisku a inspirací pro jeho tvar byly tvary klenby Vladislavského sálu, kde proběhl slib nového prezidenta. Na patním švu jsou ručně našité perličky Preciosa a doplňují jemný motiv šperku. Kabelka je ze stejné látky, s třepenými kraji, stejně jako u saka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám