Hlavní obsah
Článek

Eva Herzigová (51) právě dnes slaví půlstoletí. Pojďme si připomenout, čím se v 90. letech podařilo rodačce z Litvínova prosadit ve světě a dostat se mezi nejslavnější supermodelky zlaté éry.

Hvězdná kariéra Evy odstartovala v roce 1989, kdy jako šestnáctiletá zvítězila v pražské modelingové soutěži a odjela do Paříže. Eva se pyšnila 181 centimetrů vysokou pevnou postavou, a to i díky tomu, že excelovala v řadě sportů atletikou a gymnastikou počínaje a lyžováním či basketbalem konče.

V Paříži měla spoustu pracovních zakázek, ale do modelingových nebeských výšin ji vystřelila v roce 1994 ikonická kampaň značky Wonderbra. Černobílé billboardy s Evou oděnou do černé podprsenky a nápisem ‚Hello Boys‘, které visely u silnic, prý zapříčinily několik dopravních nehod. V roce 2011 byla kampaň vyhlášena nejikoničtější outdoor reklamou všech dob.

Eva dosáhla snad všeho, co si modelka může vysnít. Chodila přehlídky Victoria’s Secret i většiny slavných návrhářů a značek, pózovala pro plavkové vydání Sports Illustrated, objevovala se na obálkách magazínů Vogue, Elle, Harper’s Bazaar a řady dalších a v roce 2004 pózovala například i pro Playboy.

Úspěchy zaznamenala ovšem i u filmu, a to především v Itálii, kde se usídlila s otcem svých tří synů Gregoriem Marsiajem. Předtím byla ještě dva roky vdaná za bubeníka kapely Bon Jovi Tica Torrese (69).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám