Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Skladatel Jaroslav Uhlíř se ve společnosti příliš často neobjevuje. Hudebník tentokrát udělal výjimku a byl jedním z hostů vernisáže zpěváka a člena uskupení 4tet Davida Uličníka. Pojí je totiž dlouholeté přátelství.

A tak si společenskou událost nenechal tvůrce hitů jako Severní vítr nebo Dělání, ujít. V kavárně u Karlova mostu, kde vernisáž probíhala, po příchodu zahrál na piano Bugatti step a sršel energií. „Člověk ve stáří musí být plný života,“ řekl Jaroslav Uhlíř, který Davidu Uličníkovi s organizací vernisáže také pomáhal.

Na akci hudebník nedorazil sám, ale s dcerou a vnoučaty, která se od něho nehnula na krok. Z přítomnosti legendárního skladatele byl zpěvák David Uličník, který je také vášnivý malíř, velmi nadšený. „Celý život jsem malování obdivoval, ale netroufal si sám tvořit. Zlom nastal teprve v okamžiku, kdy mě moji přátelé, Otakar Brousek a jeho žena Helena – velmi nadaná výtvarnice – vzali na víkendový kurz arteterapie k malířce a terapeutce Lence Singerové,“ popsal svou malířskou genezi David Uličník.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám