Hlavní obsah
Článek

Legendární české topmodelky Pavlínu Němcovou (52), Danielu Peštovou (53) nebo Evu Herzigovou (51) začíná střídat mladá generace. Zlaté gardě topmodelek šlapou na paty dívky narozené na začátku devadesátých let.

Superhvězdou současného světového modelingu je Jana Knauerová (22). Androgenní kráska se objevila na stránkách nejprestižnějších módních magazínů jako Dazed & Confused, L’Officiel, Glamour a nepřeberného množství mutací časopisů Elle a Vogue, včetně jeho amerického vydání.

V tomto případě dokonce oslnila svými přednostmi samotnou šéfredaktorku, pověstně kritickou Annu Wintour. Přízeň obávané módní expertky, podle které vznikl snímek Ďábel nosí Pradu, jí velmi pomohla v kariéře. V průběhu posledních pěti let Knauerová zazářila v kampaních nejznámějších světových značek a může se pochlubit i tím, že stála před objektivy věhlasných fotografů jako je Steven Meisel nebo Mario Testino.

Mezi její největší úspěchy na přehlídkových molech nepochybně patří exkluzivní účast na módní show značky Balenciaga v roce 2011, která v současné době udává tón světové módě. Kvůli této akci si nechala vlasy zkrátit a odbarvit na platinovou blond a její účes se tak stal rázem obchodní značkou.

Je zajímavé, že Knauerová původně vůbec nemusela být modelkou. Od čtyř do šestnácti let se naplno věnovala hře na housle a chtěla být profesionální houslistkou. Poté, co dosáhla jako modelka na své první zahraniční cestě v Londýně velkého úspěchu, se rozhodla vyměnit koncertní pódium za přehlídkové molo.

Jana sice žije trvale v New Yorku, tento týden se ale chystá domů do Prahy. Nenechá si totiž ujít velkolepou party své domovské agentury Czechoslovak Models Night, která proběhne v pražském K.U. baru. Kromě ní se na večírku objeví další hvězdy jako již zmiňované Daniela Peštová a Pavlína Němcová a nebudou zde chybět ani Simona Krainová (51) a Alena Šeredová (46). Reportáž z akce vám pochopitelně Super.cz přinese.

Reklama

Další články

Načítám