Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Koncem minulého roku český choreograf a producent Yemi A.D. oznámil, že poletí okolo Měsíce, o čemž rozhodl japonský miliardář Júsaku Maezawa, který si ho vybral do desetičlenné posádky z více než milionu uchazečů z 249 zemí světa.

Aktuálně se čeká na první orbitální test rakety Starship společnosti SpaceX.

„Netrpělivě čekáme na první orbitální test naší rakety Starship, který by se měl dle Elona Muska uskutečnit už tento měsíc. Pokud raketa tento orbitální test zvládne, pokoří rekord a stane se nejsilnější, nejvýkonnější a nejrychlejší raketou s třiatřiceti motory, která byla kdy vyrobena. Na tu cestu kolem Měsíce, která je čtvrt milionu mil, ji bude třeba. Sám jsem zvědavý, jak to dopadne,svěřil se Yemi pro Super.cz s tím, jak se s faktem, že poletí na šest dní do Vesmíru, sžívá.

„Ten moment, kdy se o to člověk dva roky snaží, prochází různými kontrolami, a pak se dozví, že to má, je moment, kdy se to stane realitou. Člověk znovu zhodnocuje, co jsem si to vlastně vymyslel. Je to sen každého kluka a pro mě to nebylo ani tak o váhání, jestli to chci, protože jsem to chtěl vždycky a byl to můj sen. Spíš to bylo zaváhání nad tou zodpovědností, která s tím přichází, k tomu být zdráv, správně reprezentovat a nezklamat ty lidi, kteří vám dali velkou důvěru a investici,“ řekl světově úspěšný český choreograf a producent, který se objevil po nějaké době v Česku, kde si nenechal ujít udílení cen Český lev.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám