Hlavní obsah
Článek

Jen co se britská královská rodina trochu oklepala z mediální smršti okolo knihy prince Harryho, musí čelit dalším nepříjemnostem. Tentokrát ovšem nejde o Harryho s Meghan, nýbrž o jeho staršího bratra a následníka trůnu Williama (41). Ten se dostal na přetřes kvůli jeho údajnému blízkému vztahu s aristokratkou Sarah Hanbury. Některými médii se dokonce začala šířit zpráva, že společně strávili Valentýna.

Osmatřicetiletá Sarah Hanbury je dlouholetou rodinnou přítelkyní, a to jak Williama, tak jeho ženy Kate. Zároveň je manželkou Davida George Philipa Cholmondeleye (62), sedmého markýze z Cholmondeley a bývalou modelkou. Poprvé se spekulace na téma, že by s ní William mohl mít bližší než přátelský vztah, objevily už před čtyřmi lety, ale chyběly jakékoli důkazy.

Nyní se o Sarah začalo mluvit znovu, americký web Music Mundial jako první začal šířit informace o tom, že William s ní strávil Valentýna. Dokonce s ní měl na svátek všech zamilovaných zajít na romantickou večeři do luxusní italské restaurace v centru Londýna, což už se samo o sobě jeví jako dost nepravděpodobné vzhledem k tomu, že je na světě jen málo ostřeji sledovaných lidí, než jsou Kate s Williamem. Třešinkou na dortu je pak tvrzení, že měl princ podle nejmenovaného číšníka z restaurace během večeře věnovat Sarah náhrdelník.

Přestože neexistují žádné jiné důkazy, než je tvrzení zmiňovaného serveru, informace převzala (byť jako spekulaci) řada dalších médií. Server se sice odvolával na britské zdroje jako The Sun, Daily Mail či The Mirror, ve skutečnosti ale tuto informaci neotiskl žádný z nich. V této souvislosti se tak začalo hovořit i o tom, že britská média mají zákaz o této záležitosti psát.

„Není pravda, že by informace nebyly zveřejněny kvůli cenzuře. Nikdo, kromě americké stránky, kterou ani neznáme, neposkytl sebemenší důkaz a ani oni neuvedli žádné zdroje,“ říká k celé kauze například zdroj z londýnské redakce The Mirror. Rovněž královský kronikář Richard Kay kvalifikuje spekulace jako fake news.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám