Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Zpěvačka Věra Martinová (64), mezi jejíž nesmrtelné hity patří písně jako Malý dům nad skálou, Až na vrcholky hor nebo Nebe, peklo, ráj, má za sebou drsnou zkušenost s rakovinou prsu. Prošla si peklem, musela na operaci a protrpěla si ozařování. O ňadra ale naštěstí nepřišla. A dva roky po boji s nemocí o své zkušenosti znovu promluvila. „Člověk by měl vnímat semafor svého těla, jinak se mu může snadno stát, že přehlídne řítící se náklaďák,“ říká Martinová.

Ta se v pražském Hard Rock Cafe na křtu moderovaném Janou Doleželovou stala šestnáctého dubna kmotrou knihy debutantky Miriam Kotorové s názvem „Říkejte mi Miriam“. Vznikla za podpory sdružení Mamma Help a podle odborníků patří mezi ty nejlepší publikace, které se kdy v Česku bojem s nádorem zabývaly.

Sama autorka knihy má za sebou léčbu a to, že neúnavně poslouchala svou intuici, jí několikrát zachránilo život. Kombinovala standardní léčbu s tou alternativní. „Když vás z pocitu vlastní nesmrtelnosti vyrve nečekaná a závažná diagnóza, málokdo má to štěstí, že má kolem sebe lidi, kteří ho dokáží podržet. Tápe, riskuje a ztrácí drahocenný čas. Nebo totálně rezignuje. Nechci nikomu radit, co má dělat, jen popisuji své zkušenosti a obrázek ať si každý udělá sám,“ tvrdí Kotorová. Publikaci je možné zakoupit na webu www.jamiriam.cz nebo ve vybraných obchodech. Deset korun z prodané knížky půjde na konto sdružení pacientek s nádorovým onemocněním Mamma Help.

Reklama

Další články

Načítám