Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Petr Janda (81) za sebou má úspěšné americké turné. V rámci oslav šedesátin Olympiku za velkou louží uspořádal pět koncertů, na Floridě, ve Washingtonu, New Jersey a New Yorku, a všechny vyprodal.

„Lidi se tu ke mně strašně hezky chovají, tak si toho vážím a užívám si to. Přišlo jich hrozně moc, je úžasná atmosféra, někteří jsou i dojatí. Zvláštní teda je, že na mě tady chodí takový maminky, kolem 40 a převážně ženský,“ svěřil Janda.

Dobrou náladu si udržet navzdory několika komplikacím, které ho cestou potkaly. Kvůli pozdní žádosti o vízum musela Jandova manželka Alice s dcerami odletět do Miami o týden dřív, ale ani ve státech potíže neskončily.

„Při letu do Washingtonu mi strašně dlouho zkoumali při kontrole kytaru, pak na ní dělali různý testy, asi jestli v ní nevezu drogy. Zjistili, že nic, tak nás pustili,” popsal Janda situaci, kvůli které ale nestihnul svůj let. „Ke gatu běželi úplně na poslední chvíli a obsluha jim ho zavřela přímo před nosem. Takže letěli až dalším letadlem. A kufr mu dovezli až další den,“ dodala Alice.

Mezi koncerty Janda relaxoval s rodinou, v Miami na pláži, v New Yorku na procházkách po městě. Na snímky z jejich cesty po USA se podívejte v naší galerii.

V Česku bude Janda s kapelou pokračovat v Respect Tour Olympic 60, na které oslavují 60. výročí kapely. Slavnostním vyvrcholením bude koncert, který kapela přidala kvůli velkému zájmu fanoušků, a to v pražské O2 areně 18.12.2023.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám